Ostatnia wizyta: Teraz jest 2010-09-05, 05:13

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

[ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
Początkujący

Początkujący

Pozyczka pod hipoteke WIĘCEJ NIZ PILNE !!! 2010-07-27, 20:48

Pożycze 100 / 120 tys .pod zastaw hipoteczny mieszkania. Wartośc 180 tys.Dochód stały umowa o prace czas nieokreslony 4800 zł netto.Duza firma koncern energetyczny,wykształcenie bardziej niz zadowalajace,stanowisko raczej juz mniej.Bez komornika ,wypowiedzianych umów, windykacji.Male opóznienia przy czestej korespondencji telefoniczno listowej bank/kredytobiorca. Sytuacja patowa i nawet beznadziejna rozważając to pod kątem procedury bankowej. Diagnoza agonalna wydana przez liczne konsylia takie jak : "Expander,DM Notus,Fiolet,Money Expert,Open finance.Tak liczne w obecnych czasach biura doradczo prawne okazuja tez daleko idacą sceptyke. Skoro experci renomowani odpadaja w przedbiegach to moze jakis aplikant z zakresu doradctwa wezmie ten temat na tapete??. Doskonała okazja i materialy do napisana pracy magisterskiej a juz napewno doktoratu. Zapewniam w ramach wdzieczności nie tylko prowizje od uzyskanej sumy ale i daleko idacą przychulność promotora wraz z poparciem podczas obrony.
Generalnie ..... musze wyjsc z gówna które jest moim dzielem .Niestety ale juz przy pomocy innych.Zapewniam sprawa byc moze podobna do innych za to tak prosta ze nie wykonalna.
Skoro ci z wyobrazniaa nic nie moga zrobic to moze zrobi to ktos bez wyobrazni za to zdesperowany?. :D

Stały Bywalec

Stały Bywalec

2010-07-28, 08:59

Virus-48 napisał(a):
Pożycze 100 / 120 tys .pod zastaw hipoteczny mieszkania. Wartośc 180 tys.Dochód stały umowa o prace czas nieokreslony 4800 zł netto.Duza firma koncern energetyczny,wykształcenie bardziej niz zadowalajace,stanowisko raczej juz mniej.Bez komornika ,wypowiedzianych umów, windykacji.Male opóznienia przy czestej korespondencji telefoniczno listowej bank/kredytobiorca. Sytuacja patowa i nawet beznadziejna rozważając to pod kątem procedury bankowej. Diagnoza agonalna wydana przez liczne konsylia takie jak : "Expander,DM Notus,Fiolet,Money Expert,Open finance.Tak liczne w obecnych czasach biura doradczo prawne okazuja tez daleko idacą sceptyke. Skoro experci renomowani odpadaja w przedbiegach to moze jakis aplikant z zakresu doradctwa wezmie ten temat na tapete??. Doskonała okazja i materialy do napisana pracy magisterskiej a juz napewno doktoratu. Zapewniam w ramach wdzieczności nie tylko prowizje od uzyskanej sumy ale i daleko idacą przychulność promotora wraz z poparciem podczas obrony.
Generalnie ..... musze wyjsc z gówna które jest moim dzielem .Niestety ale juz przy pomocy innych.Zapewniam sprawa byc moze podobna do innych za to tak prosta ze nie wykonalna.
Skoro ci z wyobrazniaa nic nie moga zrobic to moze zrobi to ktos bez wyobrazni za to zdesperowany?. :D

Wiesz co? w takich sytuacjach to naprawde trzeba kogos bez wyobrazni i desperata.
Ktos taki własnie mi zalatwil małarzecz na tyle jednak wielka ze mogłem ruszyc zmiejsc.

Starszy Specjalista - min. 2000 postów na forum, min. 100 razy pomógł

2010-07-28, 09:08

Jakiego rzędu opóźnienia?.Z jakiego powodu Ci "renomowani experci" odmawiali pomocy?.

Specjalista - min. 1500 postów na forum, min. 50 razy pomógł

Specjalista - min. 1500 postów na forum, min. 50 razy pomógł

2010-07-28, 09:55

Virus-48 napisał(a):
Pożycze 100 / 120 tys .pod zastaw hipoteczny mieszkania.

Niby wszystko cudnie, a sam piszesz, ze wpadles w g...
Wiec jednak nie tak idealnie. Na czym polegaja problemy?

Początkujący

Początkujący

2010-07-28, 10:00

ziut19 napisał(a):
Virus-48 napisał(a):
Pożycze 100 / 120 tys .pod zastaw hipoteczny mieszkania.

Niby wszystko cudnie, a sam piszesz, ze wpadles w g...
Wiec jednak nie tak idealnie. Na czym polegaja problemy?

A NIBY KTO TU IDEALIZUJE?

Witam! a oto objawy choroby. Diagnoze znam ale kazde inne zainteresowanie to 5 min nadziei.
Kredyty : City Handlowy ( 1 kredyt + karta ), Getin Bank ( 1kredyt ) , EURO Bank ( 1 kredyt +karta ) , Zagiel Kredyt Bank ( 2 kredyty +karta),Dominet Bank ( 2 kredyty),AIG Bank ( 2 kredyty + karta) , Lukas Bank ( dwa kredyty + karta ),Deutsche Bank ( 1 kredyt ). GE Money Bank ( 1 kredyt +karta) Jak by tego było mało 8 kart !!. Bujam sie juz z tym problemem od stycznia tego roku . Bez rezultatu. Zeby nie byc straszonym przez banki o ograniczac do minimum opóznienia sprzedałem auto , kilka rzeczy dosc cennych i chodliwych ,zaczałem podbierac srodkiz kart(bład!)a obecnie jestem pod murem.Jaka kolwiek posba o restrukturyzacje czy konsolidacje nie przynosiła rezultatów i nie przyniosi. Jedynymi bankaami które mi zmniejszyły raty to GM rata 556 zł na 154 ! i Euro bank z 760 zł na 546 zł. Reszta nawet nie raczy odpowiadac na listy . Do kuriozalnych nalezy Kredyt Bank. Odmówił restrukturyzacji bo: nie udziela taakowych tym co nie zalegaja ze splatami. Gdy u mnie to nastapiło 14 dni to telefonicznie poinformowali mnie ze wtedy beda rozpatrywac sprawe gdy ureguluje zadłuzebnie..Uregulowalem i?.....milcza.Najlepszym dla mnie wyjscien to ogólna restrukturyzacja obnizenie ilosci kredytów i rat...wtedy spokojnie splacam wszystko z dochodów . Albo pozyczka pod zastaw mieszkania ze splata czesciowa przy restrukturyzacji pozostałych kredytów.Moja zdolnosc kredytowa to kredyt do 150 tys ale juz konsolidacja na taka sume to odmowa z powodu braku zdolnosci.Wiem ze to bagno i nikt mi nie poda reki by z niego wyjsc...ale tylko dlatego ze sa dwie logiki...czytelna moja i proceduralna banków.I tak splacam z poslizgiem negocjuje z bankami ale o pomocy z ich strony nie ma mowy.Mam chipoteke mieszkanie warte 185 tys..ale zdłuzenie ponad 200 tys. I wzrasta bo ja chce byc "solidnym".Kredyty splacone juz w 40-55%..splacam kapitały. Do maja punktacja w raporcie BIK to 416 pkt.. I CZTERY GWIAZDKI.W czerwcu przelezalem w szpitalu powstały spóznienia z opłatami wszystko sie skumulowało i powstały opóznienia.Szukam uczciwego inwestora na kredyt /pozyczke do 120 tys.Splaciłbym ponad 50% zadłuzenia i uzyskał zwrot wysokiego ubezpieczenia. Spłacajac nim kolejne raty..Potem zialbym kredyt na spłate pozyczki pod zastaw.. GENERALNIE PRZY TAKIM ZADŁUZENIE JEST SZANSA NA SPLATE.PROBLEMEM JEST ZBYT DUZA ILOSC KREDYTÓW I WYSOKOSC RAT.......i PROBLEMEM JEST BRAK ZDOLNOSCI Z TEGO WYNIKAJACY..GDYBY NIE TO ZAPOMNIAŁBYM O BANKACH.
Tak wiec sobie pisze poprawiajac nastój na kilka minut.

To tyle

Pozdrawiam WŁODZIMIERZ MOSZCZYNSKI

2010-07-28, 10:11

Nie uzyskałem odp.na pytanie.

Początkujący

Początkujący

2010-07-28, 10:17

PlanFinance.pl napisał(a):
Nie uzyskałem odp.na pytanie.

Nie dostał Pan diagnozy? przed chwila skierowalem ja do Pana....

Młodszy Doradca - min. 150 postów na forum

2010-07-28, 11:50

Nie ma opcji. Nie jest to rzecz doradcy a rzecz banków. Jeśli ma Pan 10+ zobowiązań to każdy bank będzie dawał Panu decyzje negatywne ze względu na ilość kredytów jaką Pan ma. Jeśli zszedłby Pan do ok. 8 kredytów, wtedy możemy próbować.

Pozdrawiam.
Bartosz Majewski.

Początkujący

Początkujący

2010-07-28, 12:49

BartoszMajewski napisał(a):
Nie ma opcji. Nie jest to rzecz doradcy a rzecz banków. Jeśli ma Pan 10+ zobowiązań to każdy bank będzie dawał Panu decyzje negatywne ze względu na ilość kredytów jaką Pan ma. Jeśli zszedłby Pan do ok. 8 kredytów, wtedy możemy próbować.

Pozdrawiam.
Bartosz Majewski.

I własnie chodzi o to "zejscie" za cholerenie nie moge znależsc ani schodów ani drabiny....pozostaje alternatywa skoku na łeb....musze tylko sprawdzic czy aby wszystkie kredyty sa ubezpieczone od smierci ? bo słyszalem ze akurat ubezpieczyciele bankowi wymagaja szczególnego zejscia ktorego nawet najbardziej uczciwy nie jest wstanie spełnic.

Mimo to dziekuje....nic nowego dla mnie .

2010-07-30, 00:07

Virus-48 napisał(a):
BartoszMajewski napisał(a):

Pozdrawiam.
Bartosz Majewski.

I własnie chodzi o to "zejscie" za cholerenie nie moge znależsc ani schodów ani drabiny....pozostaje alternatywa skoku na łeb....musze tylko sprawdzic czy aby wszystkie kredyty sa ubezpieczone od smierci ? bo słyszalem ze akurat ubezpieczyciele bankowi wymagaja szczególnego zejscia ktorego nawet najbardziej uczciwy nie jest wstanie spełnic.

Mimo to dziekuje....nic nowego dla mnie .

Proszę nie przesadzać jest możliwość zrobienia tego wszystkiego i wyciągnięcia pana na prostą ale to długa zabawa z pana kredytami i możliwość wyjścia na prostą i wyciągnięcia pana z tego na 15% szans ale potrzebne są szczegółowe informacje

[ Posty: 10 ]       wykop Lista kanałów RSS na Dyskusje Ogólne Kanał RSS forum