|
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 |
|
Strona 1 z 1 |
[ Posty: 10 ] |
|
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
|
Virus-48
Początkujący Dołączył(a): 2009-09-06, 16:55 Posty: 42 Pomógł: 1 razy |
Pożycze 100 / 120 tys .pod zastaw hipoteczny mieszkania. Wartośc 180 tys.Dochód stały umowa o prace czas nieokreslony 4800 zł netto.Duza firma koncern energetyczny,wykształcenie bardziej niz zadowalajace,stanowisko raczej juz mniej.Bez komornika ,wypowiedzianych umów, windykacji.Male opóznienia przy czestej korespondencji telefoniczno listowej bank/kredytobiorca. Sytuacja patowa i nawet beznadziejna rozważając to pod kątem procedury bankowej. Diagnoza agonalna wydana przez liczne konsylia takie jak : "Expander,DM Notus,Fiolet,Money Expert,Open finance.Tak liczne w obecnych czasach biura doradczo prawne okazuja tez daleko idacą sceptyke. Skoro experci renomowani odpadaja w przedbiegach to moze jakis aplikant z zakresu doradctwa wezmie ten temat na tapete??. Doskonała okazja i materialy do napisana pracy magisterskiej a juz napewno doktoratu. Zapewniam w ramach wdzieczności nie tylko prowizje od uzyskanej sumy ale i daleko idacą przychulność promotora wraz z poparciem podczas obrony.
Generalnie ..... musze wyjsc z gówna które jest moim dzielem .Niestety ale juz przy pomocy innych.Zapewniam sprawa byc moze podobna do innych za to tak prosta ze nie wykonalna. Skoro ci z wyobrazniaa nic nie moga zrobic to moze zrobi to ktos bez wyobrazni za to zdesperowany?. |
|
Novy
Stały Bywalec Dołączył(a): 2009-09-11, 15:43 Posty: 82 Pomógł: 1 razy |
Virus-48 napisał(a): Pożycze 100 / 120 tys .pod zastaw hipoteczny mieszkania. Wartośc 180 tys.Dochód stały umowa o prace czas nieokreslony 4800 zł netto.Duza firma koncern energetyczny,wykształcenie bardziej niz zadowalajace,stanowisko raczej juz mniej.Bez komornika ,wypowiedzianych umów, windykacji.Male opóznienia przy czestej korespondencji telefoniczno listowej bank/kredytobiorca. Sytuacja patowa i nawet beznadziejna rozważając to pod kątem procedury bankowej. Diagnoza agonalna wydana przez liczne konsylia takie jak : "Expander,DM Notus,Fiolet,Money Expert,Open finance.Tak liczne w obecnych czasach biura doradczo prawne okazuja tez daleko idacą sceptyke. Skoro experci renomowani odpadaja w przedbiegach to moze jakis aplikant z zakresu doradctwa wezmie ten temat na tapete??. Doskonała okazja i materialy do napisana pracy magisterskiej a juz napewno doktoratu. Zapewniam w ramach wdzieczności nie tylko prowizje od uzyskanej sumy ale i daleko idacą przychulność promotora wraz z poparciem podczas obrony. Generalnie ..... musze wyjsc z gówna które jest moim dzielem .Niestety ale juz przy pomocy innych.Zapewniam sprawa byc moze podobna do innych za to tak prosta ze nie wykonalna. Skoro ci z wyobrazniaa nic nie moga zrobic to moze zrobi to ktos bez wyobrazni za to zdesperowany?. Wiesz co? w takich sytuacjach to naprawde trzeba kogos bez wyobrazni i desperata. Ktos taki własnie mi zalatwil małarzecz na tyle jednak wielka ze mogłem ruszyc zmiejsc. |
|
PlanFinance.pl
Starszy Specjalista - min. 2000 postów na forum, min. 100 razy pomógł ![]() Dołączył(a): 2009-02-09, 10:41 Posty: 2362 Lokalizacja: Warszawa/Mazowieckie/Polska Pomógł: 143 razy |
Jakiego rzędu opóźnienia?.Z jakiego powodu Ci "renomowani experci" odmawiali pomocy?.
|
|
ziut19
Specjalista - min. 1500 postów na forum, min. 50 razy pomógł Dołączył(a): 2007-04-02, 09:30 Posty: 1798 Lokalizacja: Górny Śląsk Pomógł: 74 razy |
Virus-48 napisał(a): Pożycze 100 / 120 tys .pod zastaw hipoteczny mieszkania. Niby wszystko cudnie, a sam piszesz, ze wpadles w g... Wiec jednak nie tak idealnie. Na czym polegaja problemy? |
|
Virus-48
ziut19 napisał(a): Virus-48 napisał(a): Pożycze 100 / 120 tys .pod zastaw hipoteczny mieszkania. Niby wszystko cudnie, a sam piszesz, ze wpadles w g... Wiec jednak nie tak idealnie. Na czym polegaja problemy? A NIBY KTO TU IDEALIZUJE? Witam! a oto objawy choroby. Diagnoze znam ale kazde inne zainteresowanie to 5 min nadziei. Kredyty : City Handlowy ( 1 kredyt + karta ), Getin Bank ( 1kredyt ) , EURO Bank ( 1 kredyt +karta ) , Zagiel Kredyt Bank ( 2 kredyty +karta),Dominet Bank ( 2 kredyty),AIG Bank ( 2 kredyty + karta) , Lukas Bank ( dwa kredyty + karta ),Deutsche Bank ( 1 kredyt ). GE Money Bank ( 1 kredyt +karta) Jak by tego było mało 8 kart !!. Bujam sie juz z tym problemem od stycznia tego roku . Bez rezultatu. Zeby nie byc straszonym przez banki o ograniczac do minimum opóznienia sprzedałem auto , kilka rzeczy dosc cennych i chodliwych ,zaczałem podbierac srodkiz kart(bład!)a obecnie jestem pod murem.Jaka kolwiek posba o restrukturyzacje czy konsolidacje nie przynosiła rezultatów i nie przyniosi. Jedynymi bankaami które mi zmniejszyły raty to GM rata 556 zł na 154 ! i Euro bank z 760 zł na 546 zł. Reszta nawet nie raczy odpowiadac na listy . Do kuriozalnych nalezy Kredyt Bank. Odmówił restrukturyzacji bo: nie udziela taakowych tym co nie zalegaja ze splatami. Gdy u mnie to nastapiło 14 dni to telefonicznie poinformowali mnie ze wtedy beda rozpatrywac sprawe gdy ureguluje zadłuzebnie..Uregulowalem i?.....milcza.Najlepszym dla mnie wyjscien to ogólna restrukturyzacja obnizenie ilosci kredytów i rat...wtedy spokojnie splacam wszystko z dochodów . Albo pozyczka pod zastaw mieszkania ze splata czesciowa przy restrukturyzacji pozostałych kredytów.Moja zdolnosc kredytowa to kredyt do 150 tys ale juz konsolidacja na taka sume to odmowa z powodu braku zdolnosci.Wiem ze to bagno i nikt mi nie poda reki by z niego wyjsc...ale tylko dlatego ze sa dwie logiki...czytelna moja i proceduralna banków.I tak splacam z poslizgiem negocjuje z bankami ale o pomocy z ich strony nie ma mowy.Mam chipoteke mieszkanie warte 185 tys..ale zdłuzenie ponad 200 tys. I wzrasta bo ja chce byc "solidnym".Kredyty splacone juz w 40-55%..splacam kapitały. Do maja punktacja w raporcie BIK to 416 pkt.. I CZTERY GWIAZDKI.W czerwcu przelezalem w szpitalu powstały spóznienia z opłatami wszystko sie skumulowało i powstały opóznienia.Szukam uczciwego inwestora na kredyt /pozyczke do 120 tys.Splaciłbym ponad 50% zadłuzenia i uzyskał zwrot wysokiego ubezpieczenia. Spłacajac nim kolejne raty..Potem zialbym kredyt na spłate pozyczki pod zastaw.. GENERALNIE PRZY TAKIM ZADŁUZENIE JEST SZANSA NA SPLATE.PROBLEMEM JEST ZBYT DUZA ILOSC KREDYTÓW I WYSOKOSC RAT.......i PROBLEMEM JEST BRAK ZDOLNOSCI Z TEGO WYNIKAJACY..GDYBY NIE TO ZAPOMNIAŁBYM O BANKACH. Tak wiec sobie pisze poprawiajac nastój na kilka minut. To tyle Pozdrawiam WŁODZIMIERZ MOSZCZYNSKI |
|
PlanFinance.pl
Starszy Specjalista - min. 2000 postów na forum, min. 100 razy pomógł ![]() Dołączył(a): 2009-02-09, 10:41 Posty: 2362 Lokalizacja: Warszawa/Mazowieckie/Polska Pomógł: 143 razy |
Nie uzyskałem odp.na pytanie.
|
|
Virus-48
PlanFinance.pl napisał(a): Nie uzyskałem odp.na pytanie. Nie dostał Pan diagnozy? przed chwila skierowalem ja do Pana.... |
|
BartoszMajewski
Młodszy Doradca - min. 150 postów na forum Dołączył(a): 2010-06-23, 11:34 Posty: 224 Pomógł: 20 razy |
Nie ma opcji. Nie jest to rzecz doradcy a rzecz banków. Jeśli ma Pan 10+ zobowiązań to każdy bank będzie dawał Panu decyzje negatywne ze względu na ilość kredytów jaką Pan ma. Jeśli zszedłby Pan do ok. 8 kredytów, wtedy możemy próbować.
Pozdrawiam. Bartosz Majewski. |
|
Virus-48
BartoszMajewski napisał(a): Nie ma opcji. Nie jest to rzecz doradcy a rzecz banków. Jeśli ma Pan 10+ zobowiązań to każdy bank będzie dawał Panu decyzje negatywne ze względu na ilość kredytów jaką Pan ma. Jeśli zszedłby Pan do ok. 8 kredytów, wtedy możemy próbować. Pozdrawiam. Bartosz Majewski. I własnie chodzi o to "zejscie" za cholerenie nie moge znależsc ani schodów ani drabiny....pozostaje alternatywa skoku na łeb....musze tylko sprawdzic czy aby wszystkie kredyty sa ubezpieczone od smierci ? bo słyszalem ze akurat ubezpieczyciele bankowi wymagaja szczególnego zejscia ktorego nawet najbardziej uczciwy nie jest wstanie spełnic. Mimo to dziekuje....nic nowego dla mnie . |
|
BiuroKredyty
Młodszy Doradca - min. 150 postów na forum Dołączył(a): 2010-02-22, 13:15 Posty: 254 Lokalizacja: Śląsk -Zabrze-Ruda Śląska- Pomógł: 12 razy |
Virus-48 napisał(a): BartoszMajewski napisał(a): Nie ma opcji. Nie jest to rzecz doradcy a rzecz banków. Jeśli ma Pan 10+ zobowiązań to każdy bank będzie dawał Panu decyzje negatywne ze względu na ilość kredytów jaką Pan ma. Jeśli zszedłby Pan do ok. 8 kredytów, wtedy możemy próbować. Pozdrawiam. Bartosz Majewski. I własnie chodzi o to "zejscie" za cholerenie nie moge znależsc ani schodów ani drabiny....pozostaje alternatywa skoku na łeb....musze tylko sprawdzic czy aby wszystkie kredyty sa ubezpieczone od smierci ? bo słyszalem ze akurat ubezpieczyciele bankowi wymagaja szczególnego zejscia ktorego nawet najbardziej uczciwy nie jest wstanie spełnic. Mimo to dziekuje....nic nowego dla mnie . Proszę nie przesadzać jest możliwość zrobienia tego wszystkiego i wyciągnięcia pana na prostą ale to długa zabawa z pana kredytami i możliwość wyjścia na prostą i wyciągnięcia pana z tego na 15% szans ale potrzebne są szczegółowe informacje |
|
Strona 1 z 1 |
[ Posty: 10 ] | |