Ostatnia wizyta: Teraz jest 2010-09-05, 05:04

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

[ Posty: 302 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31  Następna strona
Autor Wiadomość
Administrator

Administrator

DnB Nord - Kredyt Hipoteczny - Opinie 2008-09-21, 16:52

PYTANIA i OPINIE: Kredyt hipoteczny - DnB Nord
Obrazek

Waluty kredytu: PLN, EUR
Max. okres kredytowania: do 45 lat
Max. wysokość: PLN: 90 %, EUR: 90 %

Aktualne promocje:

By poznać szczegóły oferty wypełnij formularz kontaktowy z doradcą kredytowym Banku DnB Nord. Doradca odpowie na wszystkie Twoje pytania, sprawdzi Twoją zdolność kredytową i obliczy Ci raty kredytu:

Czy warto wziąć w tym banku kredyt mieszkaniowy? Przeczytaj zdania i opinie o DNBNord innych kredytobiorców i zdecyduj sam.
Zaciągnąłeś kredyt hipoteczny w DNB Nord? Opisz swoje doświadczenia kredytowe z Bankiem.

Starszy Specjalista - min. 2000 postów na forum, min. 100 razy pomógł

Starszy Specjalista - min. 2000 postów na forum, min. 100 razy pomógł

2010-07-29, 07:40

Netto.

Początkujący

Początkujący

Po co się męczyć 2010-07-29, 12:59

Wyjaśnijcie mi : po co się męczyć latać po bankach , szukać promocji , denerwować się że rozpatrują w 3 tyg a nie w 10 dni donosić po dokumencie skoro można zlecić pośrednikowi z polecenia całą tą robotę i tylko wybrać najlepszą ofertę siedząc na kanapie w domu ?

Początkujący

Początkujący

2010-07-29, 14:04

dla satysfakcji ;]

Stały Bywalec

Stały Bywalec

2010-07-29, 20:29

Już wiele osób przekonało się, że chodząc do pośrednika stracili czas i nerwy... później trafili sami do Banku i kredyt dostali. Każdy przypadek jest inny i nie ma uniwersalnych rozwiązań idealnych.

Początkujący

Początkujący

2010-07-30, 21:09

Witam

stałem się klientem banku. Otrzymałem kredyt w promocji z marżą 1,7%.

Wydawało mi się że wszystko wiem, ale teraz po spokojnej analizie umowy, a dokładnie warunków promocji doczytałem się jednego szczegółu. A mianowiecie w tej promocji /12 maj - 15 czerwiec/ w punkcie 2 ustęp C jest taki oto zapis:

zobowiązuje się do:
"podpisać kompleksową umowę o usługi bankowe na pakiet usług personale lub eksklusiv...... w ramach których zasad uczestnik zobowiązuje się podpisać kompleksową umowę o usługi bankowe, w ramach której będzie korzystać z wszystkich usług wchodzących w skład pakietu usług bankowych personale lub eksklusiv..."

ja założyłem konto w pakiecie Personale.., w skłąd kota wchodzą następujące usługi:

http://www.dnbnord.pl/pl/finanse-osobiste/konta-i-pakiety/pakiet-personale/

konta osobistego
rachunków walutowych
konta oszczędnościowego
rachunku lokat
karty debetowej
bankowości elektronicznej iNORD
dostępu do rachunku przez telefon

Podpisałem umowe na konto osobiste, oszczędnościowe i karte debetową, uruchomiłem iNord przy podpisywaniu umowy kredytu.

Moje pytanie brzmi: czy muszę mieć rachunek walutowy i rachunek lokat aby spełnić warunki promocji.

Początkujący

Początkujący

2010-07-31, 11:27

Z tego co pamietam to warunkiem promocji bylo albo przelewanie 5tys na konto co miesiac albo saldo 50tys, do wyboru.

Stały Bywalec

Stały Bywalec

2010-07-31, 12:40

PatiJ napisał(a):
Witam

stałem się klientem banku. Otrzymałem kredyt w promocji z marżą 1,7%.

Wydawało mi się że wszystko wiem, ale teraz po spokojnej analizie umowy, a dokładnie warunków promocji doczytałem się jednego szczegółu. A mianowiecie w tej promocji /12 maj - 15 czerwiec/ w punkcie 2 ustęp C jest taki oto zapis:

zobowiązuje się do:
"podpisać kompleksową umowę o usługi bankowe na pakiet usług personale lub eksklusiv...... w ramach których zasad uczestnik zobowiązuje się podpisać kompleksową umowę o usługi bankowe, w ramach której będzie korzystać z wszystkich usług wchodzących w skład pakietu usług bankowych personale lub eksklusiv..."

ja założyłem konto w pakiecie Personale.., w skłąd kota wchodzą następujące usługi:

http://www.dnbnord.pl/pl/finanse-osobiste/konta-i-pakiety/pakiet-personale/

konta osobistego
rachunków walutowych
konta oszczędnościowego
rachunku lokat
karty debetowej
bankowości elektronicznej iNORD
dostępu do rachunku przez telefon

Podpisałem umowe na konto osobiste, oszczędnościowe i karte debetową, uruchomiłem iNord przy podpisywaniu umowy kredytu.

Moje pytanie brzmi: czy muszę mieć rachunek walutowy i rachunek lokat aby spełnić warunki promocji.

Nie ma Pan obowiązku korzystania z lokaty ani rachunku walutowego aby spełnić warunki promocji. Zapis w zasadach może nieco mylić, natomiast w praktyce wystarczy uruchomić podstawowe produkty czyli konto osobiste, oszczędnościowe, walutowe (gdy klient wybrał spłatę w walucie), dostęp do bankowości internetowej i call center (wysyłana automatycznie na adres korespondencyjny). Pozostałe produkty typu karta debetowa, lokaty - są dobrowolne i nie są wymagane.

Zasilanie rachunku kwotą 5000zł w ciągu miesiąca to inna bajka i o to PatiJ nie pytał, zapewne jest to dla niego jasne.

Początkujący

Początkujący

2010-08-02, 18:24

Teraz to już z całą odpowiedzialnością mogę powiedzieć że terminowość i dbanie o klienta nie jest mocną stroną DnB Nord. Mam już umowę kredytową (dostałem wypełnioną na mnie w wersji elektronicznej), jednak jest problem z uzgodnieniem terminu podpisania. Co z tego że umowa jest w pięć dni roboczych od “zamówienia”, skoro kolejne dni trzeba czekać aż przedstawiciel DnB znajdzie czas na jej podpisanie. To nie zarzut do przedstawiciela banku, pewnie ma dużo pracy, rozumiem to. Ale czas leci, kurs euro się zmienia na moją niekorzyść, zaraz się okaże, że prywatny wyjazd będzie trzeba przełożyć (bo miało być do 5 dni roboczych), ale jak widać banku to nie interesuje. Jaka jest możliwość zmiany oddziału, w którym ma być podpisana umowa?

Stały Bywalec

Stały Bywalec

2010-08-02, 20:12

Odpisałem Panu na moim Blogu :)
Postaram się też, aby takie sytuacje więcej nie miały miejsca.

Początkujący

Początkujący

dobra oferta? 2010-08-05, 11:29

witam dostałem propozycję kredytu z bnb nord. Warunki takie : 218 000 (indeksowany do euro), 30 lat, marża 2,1, poziom ltv ok 40% (konto i karta kredytowa) czy to dobre warunki? Pozdrawiam

[ Posty: 302 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31  Następna strona      wykop Lista kanałów RSS na Kredyty hipoteczne - Opinie Kanał RSS forum