|
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 |
|
Strona 28 z 31 |
[ Posty: 302 ] | Przejdź na stronę Poprzednia strona 1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 Następna strona |
|
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
|
Piotrek
Administrator Dołączył(a): 2005-12-08, 20:33 Posty: 92 Pomógł: 9 razy |
PYTANIA i OPINIE: Kredyt hipoteczny - DnB Nord
![]() Waluty kredytu: PLN, EUR Max. okres kredytowania: do 45 lat Max. wysokość: PLN: 90 %, EUR: 90 % Aktualne promocje: By poznać szczegóły oferty wypełnij formularz kontaktowy z doradcą kredytowym Banku DnB Nord. Doradca odpowie na wszystkie Twoje pytania, sprawdzi Twoją zdolność kredytową i obliczy Ci raty kredytu: Czy warto wziąć w tym banku kredyt mieszkaniowy? Przeczytaj zdania i opinie o DNBNord innych kredytobiorców i zdecyduj sam. Zaciągnąłeś kredyt hipoteczny w DNB Nord? Opisz swoje doświadczenia kredytowe z Bankiem. |
|
PlanFinance.pl
Starszy Specjalista - min. 2000 postów na forum, min. 100 razy pomógł ![]() Dołączył(a): 2009-02-09, 10:41 Posty: 2362 Lokalizacja: Warszawa/Mazowieckie/Polska Pomógł: 143 razy |
Netto.
|
|
ppcserwis
Początkujący Dołączył(a): 2010-07-28, 11:55 Posty: 20 Lokalizacja: Warszawa Pomógł: 2 razy |
Wyjaśnijcie mi : po co się męczyć latać po bankach , szukać promocji , denerwować się że rozpatrują w 3 tyg a nie w 10 dni donosić po dokumencie skoro można zlecić pośrednikowi z polecenia całą tą robotę i tylko wybrać najlepszą ofertę siedząc na kanapie w domu ?
|
|
K2U
Początkujący Dołączył(a): 2010-03-29, 11:54 Posty: 11 Pomógł: 0 razy |
dla satysfakcji ;]
|
|
DnB-NORD-24
Stały Bywalec ![]() Dołączył(a): 2009-08-29, 19:18 Posty: 77 Lokalizacja: Trójmiasto/Cała Polska Pomógł: 7 razy |
Już wiele osób przekonało się, że chodząc do pośrednika stracili czas i nerwy... później trafili sami do Banku i kredyt dostali. Każdy przypadek jest inny i nie ma uniwersalnych rozwiązań idealnych.
|
|
PatiJ
Początkujący Dołączył(a): 2010-03-29, 16:35 Posty: 6 Pomógł: 0 razy |
Witam
stałem się klientem banku. Otrzymałem kredyt w promocji z marżą 1,7%. Wydawało mi się że wszystko wiem, ale teraz po spokojnej analizie umowy, a dokładnie warunków promocji doczytałem się jednego szczegółu. A mianowiecie w tej promocji /12 maj - 15 czerwiec/ w punkcie 2 ustęp C jest taki oto zapis: zobowiązuje się do: "podpisać kompleksową umowę o usługi bankowe na pakiet usług personale lub eksklusiv...... w ramach których zasad uczestnik zobowiązuje się podpisać kompleksową umowę o usługi bankowe, w ramach której będzie korzystać z wszystkich usług wchodzących w skład pakietu usług bankowych personale lub eksklusiv..." ja założyłem konto w pakiecie Personale.., w skłąd kota wchodzą następujące usługi: http://www.dnbnord.pl/pl/finanse-osobiste/konta-i-pakiety/pakiet-personale/ konta osobistego rachunków walutowych konta oszczędnościowego rachunku lokat karty debetowej bankowości elektronicznej iNORD dostępu do rachunku przez telefon Podpisałem umowe na konto osobiste, oszczędnościowe i karte debetową, uruchomiłem iNord przy podpisywaniu umowy kredytu. Moje pytanie brzmi: czy muszę mieć rachunek walutowy i rachunek lokat aby spełnić warunki promocji. |
|
japoni
Początkujący Dołączył(a): 2010-07-12, 22:45 Posty: 24 Pomógł: 0 razy |
Z tego co pamietam to warunkiem promocji bylo albo przelewanie 5tys na konto co miesiac albo saldo 50tys, do wyboru.
|
|
DnB-NORD-24
Stały Bywalec ![]() Dołączył(a): 2009-08-29, 19:18 Posty: 77 Lokalizacja: Trójmiasto/Cała Polska Pomógł: 7 razy |
PatiJ napisał(a): Witam stałem się klientem banku. Otrzymałem kredyt w promocji z marżą 1,7%. Wydawało mi się że wszystko wiem, ale teraz po spokojnej analizie umowy, a dokładnie warunków promocji doczytałem się jednego szczegółu. A mianowiecie w tej promocji /12 maj - 15 czerwiec/ w punkcie 2 ustęp C jest taki oto zapis: zobowiązuje się do: "podpisać kompleksową umowę o usługi bankowe na pakiet usług personale lub eksklusiv...... w ramach których zasad uczestnik zobowiązuje się podpisać kompleksową umowę o usługi bankowe, w ramach której będzie korzystać z wszystkich usług wchodzących w skład pakietu usług bankowych personale lub eksklusiv..." ja założyłem konto w pakiecie Personale.., w skłąd kota wchodzą następujące usługi: http://www.dnbnord.pl/pl/finanse-osobiste/konta-i-pakiety/pakiet-personale/ konta osobistego rachunków walutowych konta oszczędnościowego rachunku lokat karty debetowej bankowości elektronicznej iNORD dostępu do rachunku przez telefon Podpisałem umowe na konto osobiste, oszczędnościowe i karte debetową, uruchomiłem iNord przy podpisywaniu umowy kredytu. Moje pytanie brzmi: czy muszę mieć rachunek walutowy i rachunek lokat aby spełnić warunki promocji. Nie ma Pan obowiązku korzystania z lokaty ani rachunku walutowego aby spełnić warunki promocji. Zapis w zasadach może nieco mylić, natomiast w praktyce wystarczy uruchomić podstawowe produkty czyli konto osobiste, oszczędnościowe, walutowe (gdy klient wybrał spłatę w walucie), dostęp do bankowości internetowej i call center (wysyłana automatycznie na adres korespondencyjny). Pozostałe produkty typu karta debetowa, lokaty - są dobrowolne i nie są wymagane. Zasilanie rachunku kwotą 5000zł w ciągu miesiąca to inna bajka i o to PatiJ nie pytał, zapewne jest to dla niego jasne. |
|
PERFEKCYJNY
Początkujący Dołączył(a): 2010-06-16, 22:24 Posty: 9 Pomógł: 0 razy |
Teraz to już z całą odpowiedzialnością mogę powiedzieć że terminowość i dbanie o klienta nie jest mocną stroną DnB Nord. Mam już umowę kredytową (dostałem wypełnioną na mnie w wersji elektronicznej), jednak jest problem z uzgodnieniem terminu podpisania. Co z tego że umowa jest w pięć dni roboczych od “zamówienia”, skoro kolejne dni trzeba czekać aż przedstawiciel DnB znajdzie czas na jej podpisanie. To nie zarzut do przedstawiciela banku, pewnie ma dużo pracy, rozumiem to. Ale czas leci, kurs euro się zmienia na moją niekorzyść, zaraz się okaże, że prywatny wyjazd będzie trzeba przełożyć (bo miało być do 5 dni roboczych), ale jak widać banku to nie interesuje. Jaka jest możliwość zmiany oddziału, w którym ma być podpisana umowa?
|
|
DnB-NORD-24
Odpisałem Panu na moim Blogu
Postaram się też, aby takie sytuacje więcej nie miały miejsca. |
|
kubiakpiotr1982
Początkujący Dołączył(a): 2010-06-15, 13:49 Posty: 2 Pomógł: 0 razy |
witam dostałem propozycję kredytu z bnb nord. Warunki takie : 218 000 (indeksowany do euro), 30 lat, marża 2,1, poziom ltv ok 40% (konto i karta kredytowa) czy to dobre warunki? Pozdrawiam
|
|
Strona 28 z 31 |
[ Posty: 302 ] | Przejdź na stronę Poprzednia strona 1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 Następna strona | |