Ostatnia wizyta: Teraz jest 2010-09-10, 04:18

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

[ Posty: 302 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 31  Następna strona
Autor Wiadomość
Administrator

Administrator

DnB Nord - Kredyt Hipoteczny - Opinie 2008-09-21, 16:52

PYTANIA i OPINIE: Kredyt hipoteczny - DnB Nord
Obrazek

Waluty kredytu: PLN, EUR
Max. okres kredytowania: do 45 lat
Max. wysokość: PLN: 90 %, EUR: 90 %

Aktualne promocje:

By poznać szczegóły oferty wypełnij formularz kontaktowy z doradcą kredytowym Banku DnB Nord. Doradca odpowie na wszystkie Twoje pytania, sprawdzi Twoją zdolność kredytową i obliczy Ci raty kredytu:

Czy warto wziąć w tym banku kredyt mieszkaniowy? Przeczytaj zdania i opinie o DNBNord innych kredytobiorców i zdecyduj sam.
Zaciągnąłeś kredyt hipoteczny w DNB Nord? Opisz swoje doświadczenia kredytowe z Bankiem.

2008-12-30, 14:49

Od 18 grudnia bank podnosi marżę na 2,9% z 1,85% w moim przypadku. Wiadomość sprawdzona od mojego doradcy kredtytowego DNBNORD.
Także ciekaw sam jestem czy mi się uda poniewż mój wniosek zalega w tym banku od 17 listopada.

2008-12-30, 14:50

Niestety....
Co ważne zmiany dotyczą tylko kredytów w CHF.
Podwyższeniom marży towarzyszą inne ograniczenia: min. kwota kredytu to 300 000 PLN, min. dochód netto kredytobiorców - 10 000 PLN.
Jeśli jednak ktoś spełnia te warunki to i tak oferta godna uwagi - marżę nie odbiegają od innych banków a raczej do nich dorównują gdyż wcześniej byłyu na bardzo atrakcyjnym poziomie. Poza tym niewiele banków udziela kredytów na CHF i to na 100% LTV

Początkujący

Początkujący

2009-03-19, 16:12

DnB Nord kredytuja nieruchomosci wylacznie w duzych miastach- ot taka ciekawostka

2009-03-20, 16:06

Może to i racja - ja próbuję na nieruchomość w małej wsi ale to tak naprawdę jest tuż przy granicy administracyjnej Warszawy i pewnie dlatego są szanse. No ale poczekam na decyzję i zobaczymy. Przemawia za nimi czas przetwarzania wniosku, brak prowizji i brak ubezpieczenia niskiego wkładu własnego. Marża nie jest wysoka ale nie jest też niska...
Właściwie to tylko DB i DnB zostały na rynku kredytów walutowych, chyba że ma się odpowiedni wkład własny to można spróbować Nordei.

Kriss 2009-04-01, 23:33

Od 1 kwietnia 2009 roku w ofercie DNB Nord zachodzą następujące zmiany:
# wprowadzenie do oferty nowego celu kredytu hipotecznego - kredytu na budowę domu metodą gospodarczą
# obniżeniu ulega maksymalne dostępne LTV dla wszystkich walut – do 90%
# zmiany sposobu finansowania działek budowlanych.

2009-04-26, 10:12

W moim przypadku skończyła się przygoda z DnB tak jak koledzy uprzedzali - długo myślą, myślą a potem decyzja taka że równoważna z odmową - znaczne obcięcie wysokości kredytu który można uzyskać. A niby taka dobra oferta, co z tego skoro jest to oferta teoretyczna... oni po prostu kredytów nie dają.

2009-04-27, 08:23

Ale przecież DnB życzy sobie jeszcze większych dochodów niż Nordea!
* 5.000 zł - jeden Klient,
* 8.000 zł - dwóch Klientów,
* 10.000 zł - więcej niż dwóch Klientów,
W dodatku ten spread ... a od 24 kwietnia zawiesili udzielanie kredytów w CHF ...

DnB Nord 2009-05-06, 23:04

Czekam już 5 tygodni na decyzję..... właśnie mi powiedzieli, że mają tyle wniosków iż potrzebują przynajmniej kolejne dwa tygodnie... masakra

Dokumenty złożone 2009-05-12, 09:22

Witam wczoraj złożyliśmy wszystkie dokumenty do banku teraz czakamy???Ciekawe jak długo to potrwa czy wystarczy nam sił :). Pozdrawiam dam znać jak poszło 12.05.2009

[ Posty: 302 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 31  Następna strona      wykop Lista kanałów RSS na Kredyty hipoteczne - Opinie Kanał RSS forum