|
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 |
|
Strona 1 z 1 |
[ Posty: 8 ] |
|
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
|
aaadddaaa
Początkujący Dołączył(a): 2010-07-28, 12:20 Posty: 20 Pomógł: 1 razy |
Witam,
będziemy się starać z mężem o kredyt hipoteczny w programie RnS. Zdolność mamy, ale mam pytanie jak wygląda sprawa z BIK-iem i czy to w istotny sposób rzutuje na przyznanie kredytu. Mąż miał tylko jeden zakup ratalny na 3 miesiące (rata po ok. 120 zł), który został już spłacony na początku lipca br., wszytskie raty przed terminem. Ja nie brałam żadnych kredytów. Czy to wystarczy czy będzie jakiś problem? |
|
przemo100686
Stały Bywalec Dołączył(a): 2010-07-27, 08:21 Posty: 77 Pomógł: 12 razy |
jeśli nie było opóźnień w spłatach to nawet taka sytuacja nie przeszkadza w braniu kredytu
|
|
finansowo
Młodszy Doradca - min. 150 postów na forum Dołączył(a): 2009-10-30, 16:56 Posty: 279 Lokalizacja: Warszawa/mazowieckie Pomógł: 10 razy |
aaadddaaa napisał(a): Witam, będziemy się starać z mężem o kredyt hipoteczny w programie RnS. Zdolność mamy, ale mam pytanie jak wygląda sprawa z BIK-iem i czy to w istotny sposób rzutuje na przyznanie kredytu. Mąż miał tylko jeden zakup ratalny na 3 miesiące (rata po ok. 120 zł), który został już spłacony na początku lipca br., wszytskie raty przed terminem. Ja nie brałam żadnych kredytów. Czy to wystarczy czy będzie jakiś problem? Witam, Czy należt przez to rozumieć,że nie macie Państwo historii w BIK? |
|
aaadddaaa
Witam,
z tego wynika, że mamy krótką historię w BIK-u - tylko jeden kredyt ratalny na 370 zł. No chyba, że takie kredyty nie sa zgłaszane do BIK-u... |
|
PlanFinance.pl
Starszy Specjalista - min. 2000 postów na forum, min. 100 razy pomógł ![]() Dołączył(a): 2009-02-09, 10:41 Posty: 2362 Lokalizacja: Warszawa/Mazowieckie/Polska Pomógł: 143 razy |
Nie jest to żaden problem.
|
|
Gunio77
Młodszy Doradca - min. 150 postów na forum Dołączył(a): 2010-07-08, 14:53 Posty: 181 Lokalizacja: Warszawa/Mazowieckie Pomógł: 13 razy |
Generalnie najczęściej negatywny wpływ na przyznanie kredytu ma zły bik, aczkolwiek czysty bik może też mieć negatywny wpływ, np. dochody otrzymuje tylko 1 osoba, kredyt jest na 100% wartości nieruchomości i jesteście na pograniczu zdolności kredytowej.
|
|
aaadddaaa
Dziękuje za informację. U nas dochody mamy oboje (ja mam umowę na czas nieokreślony, mąż na czas określony - na najbliższe 10 lat), mamy wkład własny ok. 35 % wartości mieszkania, zdolność na 180.000, chcemy 170.000. Mam nadzieję, że nie będzie z tym problemu?
|
|
Gunio77
Młodszy Doradca - min. 150 postów na forum Dołączył(a): 2010-07-08, 14:53 Posty: 181 Lokalizacja: Warszawa/Mazowieckie Pomógł: 13 razy |
nie powinno być problemów
|
|
Strona 1 z 1 |
[ Posty: 8 ] | |