|
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 |
|
Strona 1 z 1 |
[ Posty: 10 ] |
|
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
|
Katte
Początkujący Dołączył(a): 2010-06-23, 21:08 Posty: 14 Pomógł: 0 razy |
Orientujecie się ile czasu obecnie średnio czeka się na rozpatrzenie wniosku kredytowego w Deutsche Banku?
|
|
prezesik24
Doradca - min. 500 postów na forum Dołączył(a): 2009-01-19, 18:41 Posty: 734 Pomógł: 31 razy |
Jezeli wniosek jest lekki. łatwy i przyjemny
|
|
Katte
Początkujący Dołączył(a): 2010-06-23, 21:08 Posty: 14 Pomógł: 0 razy |
Wniosek został złożony 8-go lipca, 12-go dostaliśmy info, że wszystkie dokumenty są o i że możemy wpłacić 300 zł opłaty za rozpatrzenie, wpłaciliśmy i od tej pory cisza...
|
|
prezesik24
Doradca - min. 500 postów na forum Dołączył(a): 2009-01-19, 18:41 Posty: 734 Pomógł: 31 razy |
Inspekcja to takze dokument, bez którego wniosek nie moze byc procesowany. Pytanie kiedy zostala ona dokonana.
|
|
kachor
Początkujący Dołączył(a): 2010-06-19, 15:43 Posty: 7 Pomógł: 0 razy |
My złożyliśmy dokumenty 22 czerwca w Boś i DB tego samego dnia. Po 3 dniach decyzja wstepna z Boś pozytywna , wpłata na inspekcje nieruchomości , za to DB cisza......
20 lipca w BOŚ decyzja ostatczna pozytywna, podpisanie umowy DB wciąż cisza , między czasie odzywał się do mnie analityk z DB o dostarczenie jakiś dziwnych papierów Daliśmy sobie zpokój z DB. Dobrze że zdecydowalismy się na BOŚ , bo pierwszą transze dla dewelopera mieliśmy do 1 sierpnia , z DB nie zdążylibyśmy na pewno.......... Dodam , że kredyt w EURO, zdolność była z górką.......... |
|
Pytanie5
Stały Bywalec Dołączył(a): 2010-06-25, 01:13 Posty: 76 Pomógł: 0 razy |
A po jakim czasie Boś wypłacił pieniądze? Podobno jest to 90 (??????????) dni.
|
|
kincior
Początkujący Dołączył(a): 2010-07-02, 22:14 Posty: 29 Pomógł: 1 razy |
W DB na decyzję czekałem 24 dni, sam wcześniej się upomniałem (raczej pogoniłem, informując, że mam już decyzję w innym banku). Niemiło się rozczarowałem, ponieważ DB był moim czarnym koniem w ostatnim czasie. Zostałem niemalże zapewniony, że różnica pomiędzy ceną transakcyjną a wartością z operatu szacunkowego będzie stanowiła mój wkład własny, ponieważ DB nie podważy wartości z operatu, określonej przez licencjonowanego rzeczoznawcę. Niestety, w DB wycenili na tyle, na ile umówiłem się ze sprzedającym. Oznacza to 0,5% różnicy w marży. Podziękowałem.
|
|
prezesik24
Wycena- rynek wtórny czy pierwotny ??
|
|
kincior
Początkujący Dołączył(a): 2010-07-02, 22:14 Posty: 29 Pomógł: 1 razy |
prezesik24, jeżeli to do mnie, to wtórny, działka budowlana. Tylko dzięki takim zapewnieniom złożyłem wniosek w DB, przy okazji straciłem "parę groszy" na operat szacunkowy, który teraz mogę sobie wsadzić w cztery litery, pod warunkiem, ze bez problemu mi zwrócą.
|
|
kachor
Początkujący Dołączył(a): 2010-06-19, 15:43 Posty: 7 Pomógł: 0 razy |
W BOŚ pieniądze wpłyneły do dewelopera (na razie I transza, kolejna tuż przed oddaniem mieszkania) na trzeci dzień po podpisaniu umowy, musieliśmy jeszcze dostarczyć umowę przedwstępną w formie aktu notarialnego . Polecam BOŚ - na razie bardzo jesteśmy zadowoleni
|
|
Strona 1 z 1 |
[ Posty: 10 ] | |