|
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 |
|
Strona 2 z 4 |
[ Posty: 35 ] | Przejdź na stronę Poprzednia strona 1, 2, 3, 4 Następna strona |
|
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
|
Doradca_Kredytowy
Starszy Doradca - min. 1000 postów na forum Dołączył(a): 2009-05-29, 16:52 Posty: 1075 Lokalizacja: lubuskie/dolnośląskie Pomógł: 73 razy |
Alicja.P napisał(a): mojitoclassic napisał(a): Tzn jak bardzo? Na razie sprawdzały nas prawdopodobnie 2 lub 3 banki i zastanawiamy się nad 4 ;> Więc jest sens się starać o kredyty w innych bankach? właśnie też mnie to nurtuje Jeśli musisz - złóż wniosek, niestety bardzo często zdarza się, że już przy 3 zapytaniach - kolejne banki mogą dawać odmowy właśnie przez wcześniejszą liczbę zapytań. Na forum w temacie dnb nord chyba ktoś pisał, że złożył wniosek w kilku bankach i w dnb przy kredycie hipotecznym z tego powodu dostał odmowę. To jest dziwna sytuacja, gdzie w demokratycznym kraju - nie można złożyć zapytań w kilku bankach - bo powoduje to komplikacje :/ Dla mnie chore i trzeba koniecznie to zmienić! |
|
ziut19
Specjalista - min. 1500 postów na forum, min. 50 razy pomógł Dołączył(a): 2007-04-02, 09:30 Posty: 1803 Lokalizacja: Górny Śląsk Pomógł: 74 razy |
Doradca_Kredytowy napisał(a): To jest dziwna sytuacja, gdzie w demokratycznym kraju - nie można złożyć zapytań w kilku bankach - bo powoduje to komplikacje :/ Dla mnie chore i trzeba koniecznie to zmienić![/color] A tu sie akurat z Toba nie zgodze. Skoro ktos w krotkim czasie (bo jeszcze jedna sprawa tutaj nie zostala powiedziana: te zapytania ciaza nam miesiac, gora trzy miesiace) stara sie o kilka kredytow to ryzyka sa dwa: 1. nigdzie nie dostal, wiec ma jakies problemy, ktorych dany analityk akurat mogl nie zauwazyc, wiec na wszelki wypadek lepiej nie ryzykowac i dac odmowe. 2. dostal kredyt, a bank jeszcze nie zaktualizowal danych w BIK. W zwiazku z tym ma gorsza zdolnosc kredytowa. Wiec na wszelki wypadek lepiej odmowic kredytu. Wniosek jest taki: w szukaniu kredytu, jak i we wszystkim nalezy zachowac umiar. Jedna, dwie decyzje negatywne powinny nam dac do myslenia i kazda nastepna proba powinna byc dobrze przemyslana. Lepiej dokladnie wybrac bank. Po drugie, jesli wchodzimy do banku zapytac o oferte to nie podawajmy od razu wszystkich danych. Po co pracownik ma nas sprawdzac w bazach jesli chcemy sie tylko dowiedziec ile wynosi rata. |
|
camelgogus
Doradca - min. 500 postów na forum ![]() Dołączył(a): 2009-03-05, 16:45 Posty: 623 Lokalizacja: wawa Pomógł: 46 razy |
dokładnie , info o dostaniu kredytu widoczne dla innego banku pojawia się w biku po około miesiącu, w PKO przy 2 kredytach sprawdzałem dokładnie wyszło chyba 26-27 dni pózniej w skoku miałem podobnie
ps. ja swego czasu miałem przez 6 miesiecy 18 zapytań ale byłem wytrwały i w 19 dostałem kredyt |
|
Alicja.P
Początkujący Dołączył(a): 2009-10-02, 11:13 Posty: 26 Pomógł: 0 razy |
zastanawia mnie jedna rzecz...
ale czy to, że zwracam się do BIK za pośrednictwem banku czyli przez moje konto internetowe w PKO BP, nie będzie potraktowane przez BIK jako zapytanie właśnie BANKU a nie moje? co automatycznie obniżyłoby moją punktację score? Może dziwne pytanie, ale nurtuje mnie to.. |
|
Doradca_Kredytowy
Starszy Doradca - min. 1000 postów na forum Dołączył(a): 2009-05-29, 16:52 Posty: 1075 Lokalizacja: lubuskie/dolnośląskie Pomógł: 73 razy |
Alicja.P napisał(a): zastanawia mnie jedna rzecz... ale czy to, że zwracam się do BIK za pośrednictwem banku czyli przez moje konto internetowe w PKO BP, nie będzie potraktowane przez BIK jako zapytanie właśnie BANKU a nie moje? co automatycznie obniżyłoby moją punktację score? Może dziwne pytanie, ale nurtuje mnie to.. Nie powinno - jest to inny rodzaj zapytania |
|
Alicja.P
inny? czyli jaki?
|
|
Doradca_Kredytowy
To Ty zamawiasz ten raport sama, a nie Bank - więc widnieje tak, jakbyś była w BIKu i poprosiła osobiście o raport.
|
|
Alicja.P
otrzymałam raport z BIK
mam 511 punktów, czy to dobrze czy źle? |
|
PlanFinance.pl
Starszy Specjalista - min. 2000 postów na forum, min. 100 razy pomógł ![]() Dołączył(a): 2009-02-09, 10:41 Posty: 2367 Lokalizacja: Warszawa/Mazowieckie/Polska Pomógł: 143 razy |
|
|
Alicja.P
no ok, wiem że maksymalna to 631 więc może 511 to nie tak źle?
W raporcie zauważyłam, że bank w którym mam tylko lokatę zagląda sobie w ramach "zarządzania klientem"? czy jakoś tak? nie mam tam żadnych zobowiązań, nie starałam się o kredyt itd. czy takie zaglądanie sobie banku jest normalne?? i czy także obniża punktację score? |
|
Strona 2 z 4 |
[ Posty: 35 ] | Przejdź na stronę Poprzednia strona 1, 2, 3, 4 Następna strona | |