Ostatnia wizyta: Teraz jest 2010-09-05, 05:03

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

[ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Początkujący

Początkujący

Decyzja na kredyt w EUR jest, a EUR codziennie downnn 2010-07-27, 18:00

Witam,

niestety pech. Liczyłem ryzyko różnic kursowych przy spłacie, liczyłem się z ewentualną dopłatą (max. 1000), a tu mi euro robi niemiłą niespodziankę. Co prawda względem dolara się umacnia, ale to co robi złotówka to przegięcie. Jestem już zły na wszystko dookoła, bo na dzień dzisiejszy muszę pokryć różnicę ok. 2tys., a do wypłaty kredytu ok.8dni. Optymistycznie tego nie widzę, wszystkie możliwe opory łamane.
Problem jednak polega na tym, że mogę nie mieć brakującej gotówki, jeśli przyjdzie mi dopłacić z 5-6tys.
Czy w związku z tym jest jakieś wyjście, możliwość negocjacji kursu dewiz w dniu wypłaty? Bank to PKO BP.
Zerwałbym umowę, ale euro raczej dalej będzie pikowało w dół. Podwyższenie kwoty kredytu raczej jest niemożliwe?

I taka przestroga dla przyszłych kredytobiorców PKO: dla przyznanej kwoty kredytu (EUR) jest brany kurs kupna dewiz z dnia złożenia wniosku. Ja niestety myślałem, że z dnia podpisania umowy.

Początkujący

Początkujący

2010-07-28, 08:07

No ja mam podobny problem ale w BOŚ , narazie mamy I transzę , więc dostaniemy tyle ile potrzeba , gorzej przy II transzy :( Chyba że EURO pod koniec roku (bo II transze mamy w połowie grudnia) pójdzie w góre..........

Początkujący

Początkujący

2010-07-28, 14:27

kachor napisał(a):
....... :( Chyba że EURO pod koniec roku (bo II transze mamy w połowie grudnia) pójdzie w góre..........

Współczuję i wątpię, żeby Euro poszło w tym roku do góry. Ale wszystko możliwe, bo złotówka to słabiutka waluta.

Początkujący

Początkujący

2010-07-30, 21:39

Podziwiam odwage osob bioracych kredyt walutowy wyplacany w transzach, juz teraz kurs euro jest na granicy oplacalnosci a jeszcze sie pewnie oslabi. Wydaje mi sie ze w obecnej chwili frank jest duzo korzystniejszy, poza tym frank jest obecnie rekordowo drogi w stosunku do euro, tak wiec ma spory potencjal spadkowy, w perspektywie przyjecia euro to korzystne.

Starszy Specjalista - min. 2000 postów na forum, min. 100 razy pomógł

Starszy Specjalista - min. 2000 postów na forum, min. 100 razy pomógł

2010-07-30, 22:38

Obrazek

[ Posty: 5 ]       wykop Lista kanałów RSS na Kredyty mieszkaniowe Kanał RSS forum