|
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 |
|
Strona 1 z 1 |
[ Posty: 10 ] |
|
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
|
anulajot
Początkujący Dołączył(a): 2010-07-19, 13:43 Posty: 7 Pomógł: 0 razy |
Pytam, bo wniosek złożony ponad m-c temu, co tydzień wymagają nowych dokumentów...
Dodam,że dochody, pracujemy za granicą.... Jak długo Wy czekaliście, błagam, wymiencie sie ze mną doświadczeniami, bo juz jestem nieco podirytowana.. Dodam, że chodzi o PKO BP |
|
Misiasty
Początkujący Dołączył(a): 2010-04-20, 20:02 Posty: 9 Pomógł: 0 razy |
anulajot napisał(a): Pytam, bo wniosek złożony ponad m-c temu, co tydzień wymagają nowych dokumentów... Dodam,że dochody, pracujemy za granicą.... Jak długo Wy czekaliście, błagam, wymiencie sie ze mną doświadczeniami, bo juz jestem nieco podirytowana.. Dodam, że chodzi o PKO BP Wniosek złożony 26 maja, pozytywna decyzja 12 lipca. Do dziś nie wiem na jakich warunkach, nie widziałem umowy. Tłumaczą się okresem urlopowym, a został mi tydzień do końca już raz przedłużanej umowy przedwstępnej z deweloperem. Wnioskowałem o 97.5% w Eur na podstawie etatu w Irlandii. |
|
anulajot
dzięki za odpowiedz, to w sumie czekales 7 tygodni tak??cos koło tego...
A jeśli moge zapytac, czy w między czasie był jakies odezwy, tzn, czegos nowego wymagali i w jaki sposob kontaktowali się z pracodawca??? |
|
Misiasty
anulajot napisał(a): dzięki za odpowiedz, to w sumie czekales 7 tygodni tak??cos koło tego... A jeśli moge zapytac, czy w między czasie był jakies odezwy, tzn, czegos nowego wymagali i w jaki sposob kontaktowali się z pracodawca??? W międzyczasie kazali przetłumaczyć ostatnie 3 payslipy, kazali donieść nowe zaświadczenie o zarobkach bo stare straciło ważność (1 mies), kilka dokumentów od dewelopera ale to deweloper dostarczał. Nie kontaktowali się z pracodawcą w żaden sposób. Może dlatego, że pracuję w dużej międzynarodowej firmie i miałem dodatkowo oprócz zaświadczenia o zarobkach list od szefa na firmowym papierze. Z ciekawych spraw, o które się martwiłem a które przeszły to był brak pieczątki na zaświadczeniu o zarobkach. Po prostu w Irlandii mało kto używa pieczątek. W miejsce pieczątki po prostu zostały wpisane dane mojego pracodawcy. Wszystko poszło gładko bo załatwiałem przez doradcę, z którego usług jak do tej pory jestem bardzo zadowolony. Zmieniając temat, to jeśli przeczyta to ktoś kto wie jak wygląda droga od decyzji do umowy to proszę o info ile czasu muszę czekać jeszcze na umowę do podpisania po tym jak otrzymałem pozytywną decyzję tydzień temu. (PKOBP) |
|
anulajot
dziex, my nadal czekamy, teraz to juz podobno kwestia dni.....minelo 10 tyg.
|
|
Misiasty
Niestety złe wiadomości. Po poprzedniej pozytywnej decyzji, zamiast umowy do podpisania otrzymałem odmowę. Podany powód to zbyt wysokie ryzyko. Trochę to wszystko dziwne. Przedłużyłem umowę z deweloperem i próbuję w innym banku. Szkoda tylko mojego straconego czasu ( 2 miesiące czekania).
|
|
anulajot
witaj....czegos tu nie rozumiem, dostales wiadomosc ze decyzja pozytywna tak?i czekalas na umowe-warunki, i w rezultacie dostales odmowe????
jetsem w szoku i przyznam ze o takim czyms nie slyszalam... czy jakos to uzasadniali-to rzekome "wysokie ryzyko"??? ja wlasnie o3malam dzis newsa ze jestesmy po pozytywnym scoringu i teraz tylko cezkamy na umowe!!! |
|
japoni
Początkujący Dołączył(a): 2010-07-12, 22:45 Posty: 25 Pomógł: 0 razy |
Misiasty napisał(a): Przedłużyłem umowę z deweloperem i próbuję w innym banku. A nie lepiej bylo zlozyc od razu wniosek w 2 bankach? Teraz kolejne 2 miesiace czekania |
|
anulajot
my dostalismy wcxzoraj wiadomosc ze decyzja jest pozytywna, ale umowa tzw, warunkowa czyli bedziemy musilei jeszcze dostarczyc kilka dokumnetow z tut. banku...
mial ktos taka sytuacje, ze po decyzji pozytywnej a przed podpisaniem umowy musieliscie jeszcze dolaczyc kilka dok.??? dla mnie to bardzo dziwne. no ale jak mus to mus.... |
|
PlanFinance.pl
Starszy Specjalista - min. 2000 postów na forum, min. 100 razy pomógł ![]() Dołączył(a): 2009-02-09, 10:41 Posty: 2380 Lokalizacja: Warszawa/Mazowieckie/Polska Pomógł: 145 razy |
Rzekłbym że to normalne.Z ciekawości jakie to dokumenty?.
|
|
Strona 1 z 1 |
[ Posty: 10 ] | |