Ostatnia wizyta: Teraz jest 2010-09-10, 04:17

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

[ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
Początkujący

Początkujący

JAK DŁUGO CZEKA SIĘ NA DECYZJĘ, GDY PRACUJE SIĘ ZA GRANICĄ??? 2010-07-19, 14:10

Pytam, bo wniosek złożony ponad m-c temu, co tydzień wymagają nowych dokumentów...
Dodam,że dochody, pracujemy za granicą....
Jak długo Wy czekaliście, błagam, wymiencie sie ze mną doświadczeniami, bo juz jestem nieco podirytowana..
Dodam, że chodzi o PKO BP

Początkujący

Początkujący

2010-07-19, 18:35

anulajot napisał(a):
Pytam, bo wniosek złożony ponad m-c temu, co tydzień wymagają nowych dokumentów...
Dodam,że dochody, pracujemy za granicą....
Jak długo Wy czekaliście, błagam, wymiencie sie ze mną doświadczeniami, bo juz jestem nieco podirytowana..
Dodam, że chodzi o PKO BP

Wniosek złożony 26 maja, pozytywna decyzja 12 lipca. Do dziś nie wiem na jakich warunkach, nie widziałem umowy. Tłumaczą się okresem urlopowym, a został mi tydzień do końca już raz przedłużanej umowy przedwstępnej z deweloperem.

Wnioskowałem o 97.5% w Eur na podstawie etatu w Irlandii.

Początkujący

Początkujący

2010-07-19, 19:56

dzięki za odpowiedz, to w sumie czekales 7 tygodni tak??cos koło tego...
A jeśli moge zapytac, czy w między czasie był jakies odezwy, tzn, czegos nowego wymagali i w jaki sposob kontaktowali się z pracodawca???

Początkujący

Początkujący

2010-07-19, 22:05

anulajot napisał(a):
dzięki za odpowiedz, to w sumie czekales 7 tygodni tak??cos koło tego...
A jeśli moge zapytac, czy w między czasie był jakies odezwy, tzn, czegos nowego wymagali i w jaki sposob kontaktowali się z pracodawca???

W międzyczasie kazali przetłumaczyć ostatnie 3 payslipy, kazali donieść nowe zaświadczenie o zarobkach bo stare straciło ważność (1 mies), kilka dokumentów od dewelopera ale to deweloper dostarczał. Nie kontaktowali się z pracodawcą w żaden sposób. Może dlatego, że pracuję w dużej międzynarodowej firmie i miałem dodatkowo oprócz zaświadczenia o zarobkach list od szefa na firmowym papierze. Z ciekawych spraw, o które się martwiłem a które przeszły to był brak pieczątki na zaświadczeniu o zarobkach. Po prostu w Irlandii mało kto używa pieczątek. W miejsce pieczątki po prostu zostały wpisane dane mojego pracodawcy. Wszystko poszło gładko bo załatwiałem przez doradcę, z którego usług jak do tej pory jestem bardzo zadowolony.

Zmieniając temat, to jeśli przeczyta to ktoś kto wie jak wygląda droga od decyzji do umowy to proszę o info ile czasu muszę czekać jeszcze na umowę do podpisania po tym jak otrzymałem pozytywną decyzję tydzień temu. (PKOBP)

Początkujący

Początkujący

2010-07-28, 20:59

dziex, my nadal czekamy, teraz to juz podobno kwestia dni.....minelo 10 tyg. :oops:

Początkujący

Początkujący

2010-07-28, 23:34

Niestety złe wiadomości. Po poprzedniej pozytywnej decyzji, zamiast umowy do podpisania otrzymałem odmowę. Podany powód to zbyt wysokie ryzyko. Trochę to wszystko dziwne. Przedłużyłem umowę z deweloperem i próbuję w innym banku. Szkoda tylko mojego straconego czasu ( 2 miesiące czekania).

Początkujący

Początkujący

2010-07-30, 15:07

witaj....czegos tu nie rozumiem, dostales wiadomosc ze decyzja pozytywna tak?i czekalas na umowe-warunki, i w rezultacie dostales odmowe????
jetsem w szoku i przyznam ze o takim czyms nie slyszalam...
czy jakos to uzasadniali-to rzekome "wysokie ryzyko"???

ja wlasnie o3malam dzis newsa ze jestesmy po pozytywnym scoringu i teraz tylko cezkamy na umowe!!!

Początkujący

Początkujący

2010-07-31, 10:55

Misiasty napisał(a):
Przedłużyłem umowę z deweloperem i próbuję w innym banku.

A nie lepiej bylo zlozyc od razu wniosek w 2 bankach? Teraz kolejne 2 miesiace czekania

Początkujący

Początkujący

2010-07-31, 15:06

my dostalismy wcxzoraj wiadomosc ze decyzja jest pozytywna, ale umowa tzw, warunkowa czyli bedziemy musilei jeszcze dostarczyc kilka dokumnetow z tut. banku...
mial ktos taka sytuacje, ze po decyzji pozytywnej a przed podpisaniem umowy musieliscie jeszcze dolaczyc kilka dok.???
dla mnie to bardzo dziwne. no ale jak mus to mus....

Starszy Specjalista - min. 2000 postów na forum, min. 100 razy pomógł

Starszy Specjalista - min. 2000 postów na forum, min. 100 razy pomógł

2010-07-31, 15:59

Rzekłbym że to normalne.Z ciekawości jakie to dokumenty?.

[ Posty: 10 ]       wykop Lista kanałów RSS na Kredyty mieszkaniowe Kanał RSS forum