|
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 |
|
Strona 1 z 1 |
[ Posty: 8 ] |
|
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
|
karolka380
Początkujący Dołączył(a): 2010-07-27, 22:27 Posty: 5 Pomógł: 0 razy |
Witam serdecznie. Przedstawie nasza sytuacje z nadzieja, ze ktos bardziej doswiadczony w tych kwestiach podsunie nam jakies rozwiazanie
Razem z mezem od 3 lat mieszkamy w UK. Ja obecnie nie pracuje, a moj maz od samego poczatku w tej samej firmie. Szukamy odpowiedniego ktedytu dla osob pracujacych za granica. Wysokosc kredytu - 110.000 Wartosc nieruchomosci - 110.000 Wklad wlasny - 10% Rynek wtorny Waluta kredytu - PLN, ? Pozadana dlugosc okresu kredytowania - 15 -20- 25 lat Laczna liczba osob w gospodarstwie domowym - 2 Laczny miesieczny dochod nett na rodzine - ok. 7000 tys zl Zdrodlo uzyskania dochodow - umowa na czas nieokreslony Aktualne obciazenia kredytowe - zero Wydaje mi sie ze zdolnosc kredytowa mamy, choc moge sie mylic Prosze o swoje propozycje, sugestrie dotyczace wyboru najlepszego dla nas kredytu. Z gory dziekuje. Pozdrawiam |
|
przemo100686
Stały Bywalec Dołączył(a): 2010-07-27, 08:21 Posty: 77 Pomógł: 12 razy |
Witam,
ze zdolnością nie będzie problemu. Co do ofert - jeśli zarabiacie w walucie to warto się zastanowić nad kredytem w walucie. Nie tracicie nic na wahaniach kursów a raty macie niskie. W chwili obecnej na pewno jestem w stanie zaproponować kredyty np w Getin Banku, mBanku, Millenium czy pko bp Generalnie jeśli wynagrodzenie jest z tytułu umowy na czas nieokreślony, wpływa na konto itp to nie powinno być problemu, żeby więcej banków podjęło się takiej sprawy |
|
karolka380
Bardzo dziekuje za odpowiedz.
Zarabiamy z funtach, a z tego co sie orientuje malo bankow ma funty w ofercie. Wydaje mi sie ze inna waluta nie bylaby korzystna... z funta na zlotowki a pozniej na jeszcze inna walute troche lipa ( o ile dobrze rozumuje ) W jakiej wysokosci stosunkowo beda sie klarowaly raty miesieczne ? Moj maz sie upiera na jak najkrotszym okresie splacania, ale nie wiem czy jest to dobry pomysl |
|
monika454
Początkujący Dołączył(a): 2010-07-26, 02:33 Posty: 9 Pomógł: 0 razy |
to jest bez znaczenia poniewaz rata bedzie w zlotowkach nie wazne w jakiej wezmiesz walucie:P
|
|
karolka380
Chwilowe zacmienie spowodowane lasujacym sie mozgiem od czytania takiej ilosci informacji potrzebnych do zdobycia kredytu dla takiego nowicjusza jak ja to masakra
|
|
monika454
Początkujący Dołączył(a): 2010-07-26, 02:33 Posty: 9 Pomógł: 0 razy |
ja tez jeszcze nie bralem ale chcem wziasc tez pracuje za granica (islandia) ale dzwonilem pare razy i sie pytalem to wiem troszke jak to wyglada:)
ale najsmieszniejsze to jest to ze piesza oprocentowanie 7-9% jakas marza:D wezmiesz 200tys na 30lat to odajesz z 350tys:D czyli 75% wiecej^^ |
|
karolka380
No wlasnie tez mnie to przeraza ;/ Dlatego siedze i szukam czegos najodpowiedniejszego dla nas.
Mam nadzieje, ze sie uda |
|
karolka380
Czy ma ktos konkretne prozpozycje w zwiazku z nasza sytuacja ??
|
|
Strona 1 z 1 |
[ Posty: 8 ] | |