|
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 |
|
Strona 3 z 5 |
[ Posty: 41 ] | Przejdź na stronę Poprzednia strona 1, 2, 3, 4, 5 Następna strona |
|
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
|
polech
Początkujący Dołączył(a): 2009-08-14, 12:04 Posty: 47 Lokalizacja: Kraków Pomógł: 0 razy |
W KB faktycznie jest trochę lepsza oferta.
Niestety w PKO BP doradca nic nie wiedział na temat oferty dla pracowników. Też wiem że kiedyś coś było, ale niestety nie wiem czy to dalej aktualne. |
|
PlanFinance.pl
Starszy Specjalista - min. 2000 postów na forum, min. 100 razy pomógł ![]() Dołączył(a): 2009-02-09, 10:41 Posty: 2362 Lokalizacja: Warszawa/Mazowieckie/Polska Pomógł: 143 razy |
Przepraszam,dzisiaj piątek i coś mi przygrzało w głowę.Piotrek ma rację 1,6% to najniższa marża.
|
|
Gunio77
Młodszy Doradca - min. 150 postów na forum Dołączył(a): 2010-07-08, 14:53 Posty: 181 Lokalizacja: Warszawa/Mazowieckie Pomógł: 13 razy |
PlanFinance.pl napisał(a): Przepraszam,dzisiaj piątek i coś mi przygrzało w głowę.Piotrek ma rację 1,6% to najniższa marża. Podobnie jak saper doradca finansowy myli się tylko raz:-) P.S. Mam nadzieję że Polska znów pokona Krzyżaków hehe |
|
PlanFinance.pl
Starszy Specjalista - min. 2000 postów na forum, min. 100 razy pomógł ![]() Dołączył(a): 2009-02-09, 10:41 Posty: 2362 Lokalizacja: Warszawa/Mazowieckie/Polska Pomógł: 143 razy |
Na forum możesz się zdarzyć
W realu wszystko jest sprawdzane po 10 razy przed ofertą dla klienta więc w takim sitku nie ma możliwości na błąd |
|
polech
Początkujący Dołączył(a): 2009-08-14, 12:04 Posty: 47 Lokalizacja: Kraków Pomógł: 0 razy |
tutaj chociaż ktoś na bieżąco weryfikuje pojawiające się informacje. Gorzej jak człowiek idzie do oddziału i dostaje nierzetelne informacje. Niestety sprawdziłem to na własnej skórze i chcąc czegokolwiek się dowiedzieć muszę odwiedzać przynajmniej 2 oddziały tego samego banku :/
|
|
polech
Niestety po wizycie w DnB NORD okazało się że nie dadzą kredytu na inwestycję nieukończoną, chyba że byłoby to na 3 miesiące przed oddaniem inwestycji, a na takie warunki nie mogę się zgodzić.
W takim razie czy możecie polecić jakiś inny bank z dobrą ofertą w EUR ? |
|
RobertIND
Młodszy Doradca - min. 150 postów na forum Dołączył(a): 2010-05-10, 13:16 Posty: 263 Lokalizacja: Polska, Mazowsze, Podlasie Pomógł: 19 razy |
Ciężko będzie przelicytować DNB jeśli chodzi o ofertę dla pracowników sektora finansowego. Możesz sprawdzić BOŚ z marżą 2,5% (standard 3% i obniżka o 0,5 pp dla sektora).
|
|
PlanFinance.pl
1.Jak się inwestycja nazywa?.
2.Co to za nieruchomość i jaki jest jej stan zaawansowania?. |
|
polech
Osiedle Eldorado w Krakowie przy Parku Lotników.
Jest to drugi etap inwestycji, pierwszy został oddany chyba w 2008. Stan drugiego etapu na 30.06 był 25% wg dewelopera. A w praktyce wygląda to tak, że obecnie robią ostatnie piętro (tzn. stawiają mury). Oddanie inwestycji wg harmonogramu ma być w maju 2011. |
|
PlanFinance.pl
Czy developer zgodziłby się na taki warunek?.
"...płatność z tytułu nabycia nieruchomości od IZ dokonywana jest na rachunek bankowy wskazany w promesie IZ o bezobciążeniowym wyodrębnieniu nieruchomości z KW danej inwestycji, na realizację której IŻ uzyskał kredyt, co potwierdza wpisana w KW hipoteka na rzecz banku finansującego..." Oczywiście jeśli inwestycja jest kredytowana Inwestycji nie widzę na liście.Jak się nazywa Inwestor w takim razie edit:Trochę nie rozumiem dlaczego bank miałby kredytować nieruchomość na 3 miesiące przed oddaniem inwestycji?.Oprócz warunku,który podałem istnieje jeszcze jeden mówiący o tym że bank może kredytować lokale mieszkalne jeśli przez uruchomieniem 1 transzy z kredytu inwestycja osiągnęła co najmniej stan surowy otwarty.Kiedy taki stan będzie osiągnięty?. Aby kredyt został uruchomiony jeden z przedstawionych warunków(stan zaawansowania-płatność) musi być spełniony. |
|
Strona 3 z 5 |
[ Posty: 41 ] | Przejdź na stronę Poprzednia strona 1, 2, 3, 4, 5 Następna strona | |