|
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 |
|
Strona 1 z 1 |
[ Posty: 10 ] |
|
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
|
0czarna
Początkujący Dołączył(a): 2010-07-27, 16:26 Posty: 3 Pomógł: 0 razy |
Witam wszystkich!
Chciałabym zakupić nieruchomość na rynku pierwotnym. Niestety nie mam możliwości odwiedzenia wszystkich banków. Bardzo proszę korzystne propozycje dobrane do moich potrzeb. * Wysokość kredytu 300 tys. (280 tys. mieszkanie + 20tys. wykończenie) * Wartość nieruchomości: udało mi się stargować z 300 tys na 280 tys (+garaż w cenie). Czyli wartość jaką developer za to sobie życzył to 330 tys. Posiadam również działkę, pod którą mogłabym zaciągnąć hipotekę (kosztowała 15 tys 3 lata temu). Reasumując wkładu własnego nie mam, ale duże chęci do zabezpieczenia kredytu w inny sposób w celu obniżenia kosztów. * Rynek pierwotny * Stan zaawansowania inwestycji gotowe do odebrania * Waluta kredytu. EURO * Pożądana długość okresu kredytowania.30lat lub więcej * Łączna liczba osób w gospodarstwie domowym.2 * Łączny miesięczny dochód netto na rodzinę 3mc -4500 PLN * Źródło uzyskiwania dochodów.umowa o pracę na czas nieokreślony * Aktualne obciążenia kredytowe.BRAK Będę bardzo wdzięczna za wszelkie propozycje. Pozdrawiam Marta |
|
elbanco
Początkujący Dołączył(a): 2010-07-19, 09:12 Posty: 6 Lokalizacja: Warszawa Pomógł: 0 razy |
Przykro mi,
niestety W DB byłaby zdolność kredytowa dopiero przy dochodzie średnio rocznym 4700netto. I to bez żadnych innych obciążeń. Pozdrawiam, Paweł Olejarz Deutsche Bank PBC S.A. Doradca ds.Produktów Finansowych |
|
ppcserwis
Początkujący Dołączył(a): 2010-07-28, 11:55 Posty: 20 Lokalizacja: Warszawa Pomógł: 2 razy |
W Euro może być ciężko ze zdolnością.
|
|
przemo100686
Stały Bywalec Dołączył(a): 2010-07-27, 08:21 Posty: 77 Pomógł: 12 razy |
Jeśli EUR to np pko bp
dobrze policzy zdolność i ma całkiem dobrą ofertę natomiast jest to zdolność już na styk pytanie dlaczego akurat EUR? w chwili obecnej mamy dość niski kurs i lada moment może się okazać, że będzie słabo bo raty będą rosnąć (rata na tę chwilę na 30 lat ok 1500) - natomiast w PLN 250 zł więcej szczerze doradzam w obecnej sytuacji PLN |
|
ppcserwis
Początkujący Dołączył(a): 2010-07-28, 11:55 Posty: 20 Lokalizacja: Warszawa Pomógł: 2 razy |
Rata 1630 na 30 lat . Może być mniejsza jeżeli będą dodatkowe zabezpieczenia . Służe pomocą we wszelkich formalnościach, współpracuję z nimi ściśle.
|
|
bazylosss
Początkujący Dołączył(a): 2010-05-14, 15:13 Posty: 19 Pomógł: 1 razy |
polecam Pana Piotra z ppcserwis
mi i mojej narzeczonej pomógł załatwić kredyt w BOś banku w Warszawie w ekspresowym tempie na tyle ile chcieliśmy , wizytę w banku mieliśmy tylko podczas podpisania umowy , doradca dojeżdżał do nas po wszelkie potrzebne dokumenty których bank potrzebował. Więc myślę że będzie Pani zadowolona |
|
Gunio77
Młodszy Doradca - min. 150 postów na forum Dołączył(a): 2010-07-08, 14:53 Posty: 181 Lokalizacja: Warszawa/Mazowieckie Pomógł: 13 razy |
Witam,
A może RNS? Jeżeli spełniacie warunki programu RNS, to RNS może być dla Państwa lepszym rozwiązaniem - nie będzie problemu ze zdolnością w PLN a na wykończeni można wziąć dodatkowy kredyt. |
|
0czarna
Dziękuję wszystkim za odpowiedź.
RNS nie wchodziła do niedawna w rachubę ponieważ "kłóciło by" się to z uzyskiwaniem dodatków w pracy mojego męża, ale dowiedzieliśmy się, że jednak RNS nie jest przeszkodą. Nie mamy żadnego wkładu własnego (nawet na prowizję). Widziałam, że Pekao ma fajną ofertę na 100% LTV (marża 1,9%, prowizja 0%, ub. nisk. wkładu 4700,-), jednak nie mamy funduszy na to ubezpieczenie oraz na wykończenie. W Getin Banku zaproponowano mi RNS (poprzez OF) na warunkach: marża 1,95%, opłata wejścia:2,75%, oraz kwota dodatkowych 27 000 na marży 1,9% (skredytuję tym wejście, wkład oszczędnościowy (11000) oraz zostanie mi ok 9 000 na początki wykończenia). Rata wychodzi ok 1250 + 310 (program oszczędnościowy). Wiem, że to nie ten dział, ale proszę o opinię, czy to dobra propozycja. Bardzo podoba mi się ten program oszczędnościowy, który ma OF lub GNB - nie miałam jednak okazji jeszcze dokładnie mu się przyjrzeć. Może ktoś miał z nim styczność i ma wyrobione na ten temat zdanie. Natomiast w Euro dostaliśmy ofertę z Dutche Banku (nie wiem, czy to ma znaczenie, ale jestem z Białegostoku - w banku powiedziano nam, że zdolność mamy) - 2,5 marża, 2% prowizja - a jeśli zdecydowalibyśmy się na produkt inwestycyjny to marża obniżona by została nawet o 0,6%. Podsumowując na pewno potrzebuję kredytu, który szybko zostanie rozpatrzony. I na pewno potrzebuję kredytu, który pozwoliłby mi skredytować opłaty okołokredytowe + wykończenie. Teraz również wchodzi RNS, ale co wtedy z wykończeniem i resztą? Jakie kredyty na to? Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam Marta |
|
ppcserwis
W BOŚ dają na 100% mieszkania i na wykończenie byleby mieć zdolność kredytową. A z tego co Pani podawała to jest.
|
|
0czarna
Na jakich warunkach byłby ten kredyt w BOŚ?
|
|
Strona 1 z 1 |
[ Posty: 10 ] | |