|
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 |
|
Strona 1 z 1 |
[ Posty: 6 ] |
|
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
|
monika454
Początkujący Dołączył(a): 2010-07-26, 02:33 Posty: 9 Pomógł: 0 razy |
ja mam takie pytanie poniewaz interesuje mnie kredyt hipotetyczny na ok.230. tys planuje wybudowac domek mam juz dzialke troszke odlozylem ok.40tys.
ale jest maly problem poniewz nie pracuje z zona w polsce tylko w islandi i czy mamy szanse wziasc kredyt w polsce.. Jestesmy mlodym malzenstwem . prosze o pomoc:) |
|
monika454
|
|
BartoszMajewski
Młodszy Doradca - min. 150 postów na forum Dołączył(a): 2010-06-23, 11:34 Posty: 224 Pomógł: 20 razy |
Wypełnij pełen formularz.
tematy2/zdolnosc-kredytowa-kalkulator-obliczanie-zdolnosci-kredytowej-vt5964.htm Islandia to nie problem, ale musimy zobaczyć inne dane ,żeby ci pomóc. W razie pytań jestem do dyspozycji. Pozdrawiam Serdecznie. |
|
Gunio77
Młodszy Doradca - min. 150 postów na forum Dołączył(a): 2010-07-08, 14:53 Posty: 181 Lokalizacja: Warszawa/Mazowieckie Pomógł: 13 razy |
Islandia? czy nie będzie problemu - wszystko zależy od tego, z jakiego źródła i jakie stabilne macie dochody.
A jakie jest powierzchnia domu? Może się okazać, że bank zakwestionuję kosztorys, ponieważ uzna, że koszty wybudowania domu są wyższe. |
|
monika454
zarobki sa stabilen co miesiac na koncie:) a co do kosztorysu projektu ktory mi sie podoba wychodzi 330k ale ja troszke bede domowym sposobem robil(tato to zolta raczka)
|
|
Gunio77
Młodszy Doradca - min. 150 postów na forum Dołączył(a): 2010-07-08, 14:53 Posty: 181 Lokalizacja: Warszawa/Mazowieckie Pomógł: 13 razy |
monika454 napisał(a): zarobki sa stabilen co miesiac na koncie:) a co do kosztorysu projektu ktory mi sie podoba wychodzi 330k ale ja troszke bede domowym sposobem robil(tato to zolta raczka) Fajnie, ale najczęściej banki nie biorą tego pod uwagę, że tata będzie budował dom - należy się liczyć z tym, że w takim przypadku, albo należy zwiększyć kwotę kredytu albo pokazać większy wkład własny. Przy większym kredycie nie będzie problemu ponieważ można nie uruchomić całego kredytu, jak nie rzeczywiście okaże się, że koszty budowy są niższe. Koszty większego kredytu nie będą wyższe - ponieważ często są promocje 0% prowizji za przyznanie kredytu. |
|
Strona 1 z 1 |
[ Posty: 6 ] | |