|
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 |
|
Strona 2 z 2 |
[ Posty: 16 ] | Przejdź na stronę Poprzednia strona 1, 2 |
|
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
|
Pytanie5
Stały Bywalec Dołączył(a): 2010-06-25, 01:13 Posty: 80 Pomógł: 0 razy |
Dziękuję za odpowiedź.
Jeśli chodzi o drugi z tych banków to chyba nic z tego nie wyjdzie. Kiedyś odbyłem wizytę w oddziale i powiedziano mi z góry, że jeżeli nigdy nie miałem kredytu (np. na żelazko), to kredytu nie otrzymam. A kredytu na żelazko nie potrzebuję. Nie ten poziom dochodów i brak potrzeby wydawania pieniędzy na oprocentowanie. zresztą osoba, która przy takim poziomie dochodów bierze kredyt na żelazko także może wzbudzić zdziwienie banku, w każdym razie taka jest moja opinia. Jaki jest czas od wniosku do wypłaty w tym banku? Jeśli chodzi o pierwszy bank. Poczytałem trochę opinii i czas rozpatrywania wniosków oraz zakres żądanej dokumentacji chyba komplikują sprawę. Nie miałem jednak kontaktów z tym bankiem, opieram się na opiniach osób trzecich. Jak jest w rzeczywistości? Ile czasu upływa obecnie od wniosku do wypłaty i jaka byłaby rata? I jeszcze pytanie do znających kryteria DB. Czy jest zdolność dla osoby mieszkającej w Warszawie? |
|
RobertIND
Młodszy Doradca - min. 150 postów na forum Dołączył(a): 2010-05-10, 13:16 Posty: 272 Lokalizacja: Polska, Mazowsze, Podlasie Pomógł: 21 razy |
W DNB proces uległ znacznemu przyśpieszeniu jednak moim zdaniem ze zdolnością kredytową wcale nie jest tak różowo. Nawet w PKO BP na 540 tys. w EUR brak jest zdolności - gdzie rata przy marży 2,75% wychodzi 2520 PLN (niestety jest prowizja 2% i ubezp. niskiego wkładu i kredyt denominowany co przy obecnych wahaniach kursów może kosztować).
|
|
Pytanie5
Czyli konkludując:
DB Nord (zdolność na granicy, a więc raczej nie), PKO BP zdolność - brak. Inne ciekawe propozycje? |
|
RobertIND
Młodszy Doradca - min. 150 postów na forum Dołączył(a): 2010-05-10, 13:16 Posty: 272 Lokalizacja: Polska, Mazowsze, Podlasie Pomógł: 21 razy |
W PKO BP jak dobrze pamiętam wychodziło gdzieś w granicy 500-520 tys. Na całą kwotę zdolność wychodzi w BOŚ. Ale czy to ciekawa propozycja? Kwestia podejścia do tematu.
|
|
Pytanie5
Jakie wady ma zatem kredyt w BOŚ?
|
|
PlanFinance.pl
Starszy Specjalista - min. 2000 postów na forum, min. 100 razy pomógł ![]() Dołączył(a): 2009-02-09, 10:41 Posty: 2367 Lokalizacja: Warszawa/Mazowieckie/Polska Pomógł: 143 razy |
Wysoki spread(choć przy takim kredycie to mniejszy problem bo i tak pewnie byście spłacali w walucie),niskie koszt zakupu waluty,wysoka marża
|
|
Strona 2 z 2 |
[ Posty: 16 ] | Przejdź na stronę Poprzednia strona 1, 2 | |