Ostatnia wizyta: Teraz jest 2010-09-08, 12:02

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

[ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
Początkujący

Początkujący

2009-09-27, 09:19

jak to wygląda czu pko bp da kredyt?
Wysokość kredytu.108000
Wartość nieruchomości 109000/ wkład własny.11000
Waluta kredytu.PLN
Pożądana długość okresu kredytowania.30lat
Łączna liczba osób w gospodarstwie domowym-przystępuje ze znajomą które ma na utrzymaniu córkę.u mnie jestem sam,
Łączny miesięczny dochód netto na rodzinę-u mnie 1500netto,u niej te 1500netto
Źródło uzyskiwania dochodów.umowa o prace na czas nieokreslon,ona taka sama umowe ma
Aktualne obciążenia kredytowe.ani ja ani ona zero obciążeń kredytowych
Historia w BIK-kredyty poslacane przed czasem
jak wyglada to?prosze o pomoc
ja mam 24 lata ona 35lat

Początkujący

Początkujący

2009-09-29, 17:47

Witam. Może zacznę tak.
Mój dochód netto to ok 2400 zł + ok 1100 z rolnictwa (hektar przeliczeniowy).
Kredyt to 100 000 zł / 20 lat.
Wartość nieruchomości 185 000 - wkład własny 85 000.
Doradca zaproponował mi 4 banki:
ING , PKO BP , LUKAS oraz POLBANK. Do tychże banków składam wnioski. Wstępnie wydaje mi się, że oferta tego ostatniego jest najkorzystniejsza, jednak nie ukrywam, że boję się tego banku. Jakoś bliżej mi do ING lub PKO BP. Który bank wybrać i na co zwracać uwagę po otrzymaniu decyzji i propozycji kredytu ?

Z góry dziękuję za pomoc.

Początkujący

Początkujący

2009-10-09, 12:03

Witam,
Kilka dni temu doradca finansowy zaproponował mi wzięcie kredytu w banku Millenium. Stwierdził (wyliczył), że oferta tego banku jest jedną z najkorzystniejszych na rynku. Na 140 tys. kredytu bez wkładu własnego wyszło mu około 890 pln raty przez 30 lat. Moje pytanie brzmi: jak to możliwe, do ciężkiej cholery, że pożyczam 140 tys., a oddać muszę ponad 320 tys. i jest to najkorzystniejsza ofert ana rynku???
Czy ktoś ma choćby blade pojęcie o co tu chodzi? Czy to aby nie nazywa się LICHWA?

Młodszy Doradca - min. 150 postów na forum

Młodszy Doradca - min. 150 postów na forum

2009-10-09, 14:34

Prot napisał(a):
Witam,
Kilka dni temu doradca finansowy zaproponował mi wzięcie kredytu w banku Millenium. Stwierdził (wyliczył), że oferta tego banku jest jedną z najkorzystniejszych na rynku. Na 140 tys. kredytu bez wkładu własnego wyszło mu około 890 pln raty przez 30 lat. Moje pytanie brzmi: jak to możliwe, do ciężkiej cholery, że pożyczam 140 tys., a oddać muszę ponad 320 tys. i jest to najkorzystniejsza ofert ana rynku???
Czy ktoś ma choćby blade pojęcie o co tu chodzi? Czy to aby nie nazywa się LICHWA?

To pożycz tę kwotę na rok a nie oddasz po roku z opłatami 148 tys. Jak się nie ma kasy to się płaci i nie marudzi :)

Początkujący

Początkujący

2009-10-09, 20:09

Witam, jestem laikiem zupełnym jeśli chodzi o sprawy kredytowe, a większość tego co czytam jak na razie mnie przerasta.
Planuję starać się o kredyt hipoteczny. Jestem sama,27 lat, umowa na czas nieokreślony, wynagrodzenie miesięczne ok 2200 i brak wkładu własnego.Kwotę którą chciałabym otrzymać to ok 200000zł. Czy mam jakieś szanse? Jakie banki są najbardziej godne polecenia w mojej sytuacji? W jakiej walucie teraz najkorzystniej starać się o kredyt? oraz czy lepiej skorzystać z pomocy doradcy, czy samej uda mi się wybrać najbardziej korzystne rozwiązanie. Jaka jest cena na usługi doradcy ? Bardzo prosze o pomoc. Zupełnie nie wiem od czego zacząć.

Starszy Specjalista - min. 2000 postów na forum, min. 100 razy pomógł

Starszy Specjalista - min. 2000 postów na forum, min. 100 razy pomógł

2009-10-09, 20:34

1.Teoretycznie jest to możliwe ale po pierwsze to nie byłoby rozważne a po drugie warunki bardzo słabe.

2.Jeśli trafi Pani na sensownego doradcę to lepiej iść do doradcy.Jeśli nie to lepiej popytać się na tym forum i samemu załatwić :)

3.Usługi doradców kredytowych są bezpłatne dla klienta.

4.Aby zacząć najlepiej wypełnić schemat zdolności kredytowej z podklejonego tematu.

Pozdrawiam

Michał Dawidowicz

Początkujący

Początkujący

2009-10-09, 21:20

Sensowny doradca ??? jak go szukać : :lol:
Wiem, że może warunki kredytu nie będą cudowne, ale teraz płace 1200 zł za wynajem więc tak myśle, że lepiej było by te pieniążki na kredyt wydać...

Początkujący

Początkujący

2009-11-03, 20:25

moonik napisał(a):
Sensowny doradca ??? jak go szukać : :lol:
Wiem, że może warunki kredytu nie będą cudowne, ale teraz płace 1200 zł za wynajem więc tak myśle, że lepiej było by te pieniążki na kredyt wydać...

Dobre pytanie...
Szybka odpowiedź... to ten człowiek, który pracuje w korporacji,
która nie ma powiązania z bankiem...
Będę z Wami szczery... mam w ofercie 24 banki udzielające kredytów hipotecznych.
Najlepsze oferty dają te, które płacą mi najmniej :lol:
Polecam BZ WBK lub DnB Nord, chociaż najlepiej iść do doradcy i tutaj UWAGA !!!!
Sporadycznie spotykam się z klientami, którzy twierdzą, że doradca chciał od nich
jakieś pieniądze za załatwienie kredytu...jeżeli coś takiego się Państwu przytrafi
polecam nagrać (dowody) a potem zgłosić delikwenta no KNF... http://www.knf.gov.pl/
Szanujcie Swoje pieniądze !!!!

Pozdrawiam serdecznie.

Początkujący

Początkujący

2009-11-26, 12:25

PlanFinance.pl napisał(a):
Proszę wypełnić schemat badania zdolności kredytowej.

Czy działka ma być inwestycją czy pod budowę domu?.

Tak, ze zdolnością kredytową nie ma problemu

Początkujący

Początkujący

2009-12-19, 23:57

moonik napisał(a):
Witam, jestem laikiem zupełnym jeśli chodzi o sprawy kredytowe, a większość tego co czytam jak na razie mnie przerasta.
Planuję starać się o kredyt hipoteczny. Jestem sama,27 lat, umowa na czas nieokreślony, wynagrodzenie miesięczne ok 2200 i brak wkładu własnego.Kwotę którą chciałabym otrzymać to ok 200000zł. Czy mam jakieś szanse? Jakie banki są najbardziej godne polecenia w mojej sytuacji? W jakiej walucie teraz najkorzystniej starać się o kredyt? oraz czy lepiej skorzystać z pomocy doradcy, czy samej uda mi się wybrać najbardziej korzystne rozwiązanie. Jaka jest cena na usługi doradcy ? Bardzo prosze o pomoc. Zupełnie nie wiem od czego zacząć.

Witaj
Z pomocy doradców oczywiście możesz skorzystać, ale musisz być bardzo ostrożna bo doradcy dbają też o własny zarobek, czyli promują banki które dają najwyższą dla nich prowizję. Pozwolę więc sobie dać ci pewną radę. Pójdź do doradcy finansowego ale tylko po to żeby sobie rozjaśnić na czym to wszystko polega jakie banki pobierają opłaty, w jakiej walucie obecnie najlepiej brać kredyt. Po zdobyciu wiedzy zakończ współpracę z doradcą i poszukaj najlepszego kredytu na własną rękę (przecież tu chodzi o twoje pieniądze i nie jest to mała kwota więc warto włożyć w to trochę wysiłku). Następnie możesz skorzystać z wniosków kredytowych online. Powysyłaj wnioski do różnych banków.

[ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona      wykop Lista kanałów RSS na Kredyty mieszkaniowe Kanał RSS forum