|
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 |
|
Strona 1 z 1 |
[ Posty: 4 ] |
|
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
|
matykda12
Początkujący Dołączył(a): 2010-07-27, 00:42 Posty: 1 Pomógł: 0 razy |
Bardzo proszę o pomoc. Jestem współwłaścicielką działki budowlanej, posiadam zatwierdzony projekt budowlany na pawilon handlowo-usługowy złożony z dwóch oddzielnych segmentów, z czego docelowo mój będzie jeden segment. W chwili obecnej nie jest możliwe ustanowienie hipoteki na mojej części gdyż jestem współwłaścicielką działki, wyodrębnienie własności nastąpi dopiero po zrealizowaniu inwestycji. Chciałabym zaciągnąć kredyt na działalność gospodarczą którą sama prowadzę pod zabezpieczenie hipoteczne na innej nieruchomości -mieszkanie. Jednocześnie mam pytanie czy do oceny zdolności kredytowej można połączyć dochody z działalności moje i z wynagrodzeniem męża. Po wybudowaniu pawilonu przeniosę do niego działalność, w tej chwili wynajmuję lokal.
|
|
martines
Młodszy Doradca - min. 150 postów na forum Dołączył(a): 2009-02-11, 17:11 Posty: 245 Pomógł: 7 razy |
Jakiej kwoty potrzebujesz? Jaka jest wartosc mieszkania? Jaka bedzie wartosc budowanego pawilonu?
|
|
ppcserwis
Początkujący Dołączył(a): 2010-07-28, 11:55 Posty: 20 Lokalizacja: Warszawa Pomógł: 2 razy |
Jakie są dochody i na jaki okres byłby zaciągany kredyt. Dołaczyć męża z dochodami byłoby można.
|
|
KARA01
Początkujący Dołączył(a): 2010-08-03, 11:08 Posty: 9 Pomógł: 0 razy |
Witam,
dochodów męża nie wlicza sie do zdolności kredytowej przedsiebiorstwam może być jedynie jako dodatkowe zabezpieczenie w przypadku poręczenia. Najbardziej istotne jest ile czasu prowadzona jest działalnośc , jaka jest wartość nieruchomości pod którą ma być brany kredyt i jaki był ostatni wynik finansowy. |
|
Strona 1 z 1 |
[ Posty: 4 ] | |