Skocz do zawartości

Kredyt hipoteczny + art 176 k.s.h.


Alleks

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

 

Czy jest szansa otrzymać kredyt hipoteczny - jeśli wynagrodzenie jest wypłacalnie na podstawie art 176 k.s.h. (powtarzające się świadczenia niepieniężne) ?

Opublikowano

Jakiś czas temu mój kolega dowiadywał się w poszczególnych bankach i niestety nie było takiej możliwości. Nie wiem jednak czy pytał we wszystkich.

Opublikowano

Wg mnie nie ma takiej opcji

Opublikowano

Witam wszystkich.

Dostałem kredyt hipoteczny na podstawie 6 miesięcy udokumentowanych dochodów z art. 176 ksh. 

Nieruchomość o wartości 1 250 000zł, kwota kredytu 900 000zł.

Da się tylko trzeba sporo na ten temat wiedzieć. 

 

 

 

Opublikowano
W dniu 7.05.2024 o 16:19, Kamilloo napisał(a):

Witam wszystkich.

Dostałem kredyt hipoteczny na podstawie 6 miesięcy udokumentowanych dochodów z art. 176 ksh. 

Nieruchomość o wartości 1 250 000zł, kwota kredytu 900 000zł.

Da się tylko trzeba sporo na ten temat wiedzieć. 

 

 

 

W jakim banku?

Opublikowano
On 5/7/2024 at 4:19 PM, Kamilloo said:

Witam wszystkich.

Dostałem kredyt hipoteczny na podstawie 6 miesięcy udokumentowanych dochodów z art. 176 ksh. 

Nieruchomość o wartości 1 250 000zł, kwota kredytu 900 000zł.

Da się tylko trzeba sporo na ten temat wiedzieć. 

 

 

 

Podpinam się pytanie o bank. Nie w spóldzielczaku przypadkiem? 

Warto wiedzieć
Edukacyjne podsumowanie wygenerowane przez AI,
Uzyskanie kredytu hipotecznego przy dochodach wypłacanych na podstawie art. 176 Kodeksu spółek handlowych (świadczenia niepieniężne) jest możliwe, ale bardzo ograniczone i zależy od indywidualnej polityki banku. W praktyce tylko nieliczne banki mogą zaakceptować taki sposób wynagrodzenia, często wymaga to spełnienia dodatkowych warunków, takich jak stabilność i wielkość firmy oraz udokumentowanie dochodów.

Banki oceniają zdolność kredytową na podstawie wiarygodności i powtarzalności dochodów. Dochody w formie świadczeń niepieniężnych są trudniejsze do wyceny i weryfikacji, co powoduje, że większość instytucji finansowych nie akceptuje ich jako podstawy do udzielenia kredytu hipotecznego. W przypadku pozytywnej decyzji banku, może ona być wynikiem indywidualnej analizy ryzyka i odstępstwa od standardowych wymogów.

Ważne jest, aby osoby zainteresowane kredytem hipotecznym na podstawie art. 176 k.s.h. dokładnie dokumentowały swoje dochody i były przygotowane na konieczność przedstawienia dodatkowych informacji finansowych. Warto również zwrócić uwagę, że uzyskanie takiego kredytu może wymagać współpracy z bankiem, który ma doświadczenie i elastyczne podejście do nietypowych form wynagrodzenia.

#kredythipoteczny #art176ksh #dochody
Opublikowano

Wysłałem zapytania do poszczególnych banków. Gdy uzyskam odpowiedź, to dam znać czy jest to możliwe gdzieś do przyjęcia.

Opublikowano

Mam już odpowiedzi ze wszystkich banków. Tylko jeden jest w stanie to zrobić i to w formie odstępstwa, na co może mieć wpływ wiele czynników (np. wielkość firmy, wyniki finansowe, okres i stabilność uzyskiwanego w ten sposób dochodu itd.).

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Weryfikacja tożsamości gościa
    Potwierdzenie e-mail

    Wyślemy jednorazowy link potwierdzający. Po zatwierdzeniu wróć do tego formularza.

    Potwierdzenie SMS

    Wyślij kod SMS na podany wyżej numer, następnie wpisz go i potwierdź.

    Przed publikacją musisz potwierdzić oba kanały.

Nowe wątki

Pomocne w oddłużaniu

Reklama
Portal Dłużnika. Długi? Pozew? Windykacja? Sprawdź, jak możemy Ci pomóc.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.