Skocz do zawartości

Limit w koncie osobistym


krycek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry

Posiadam limit w koncie osobistym w banku Millennium. Roczna umowa trwa do końca tego miesiąca, na konto wpływa wypłata, ale przez większość czasu saldo utrzymuje się minusowe, odsetki są opłacane zawsze terminowo. Moje pytanie, czy limit zostanie automatycznie przedłużony na kolejny rok jeśli w dniu zakończenia umowy nadal na koncie będzie minus?

 

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Opublikowano

Musisz zweryfikować zapisy umowy, bez tego ciężko stwierdzić.

Opublikowano

Mam następujące zapisy, które chyba się do tego odnoszą

 

4.Okres kredytowania: do dnia 2017-02-28. Po upływie terminu, na który

został przyznany Limit, Bank może przedłużyć Umowę na kolejny okres,

bez konieczności zawierania nowej Umowy chyba, że najpóźniej 14 dni

przed terminem jej obowiązywania Kredytobiorca złożył pisemny

wniosek o zamknięcie Limitu, z zastrzeżeniem § 8 ust. 1 i 3.

 

1.Zamknięcie Limitu ma miejsce w przypadku:

1) wygaśnięcia terminu, na jaki został przyznany Limit i braku jego

odnowienia na kolejny okres spowodowanego w szczególności

powstaniem zadłużenia przeterminowanego o którym mowa w § 2

ust. 4,

2) pisemnego wypowiedzenia Umowy, przy czym Umowa może zostać

wypowiedziana przez każdą ze Stron na warunkach i w trybie

określonym w Regulaminie,

3) złożenia przez Kredytobiorcę pisemnego wniosku o zamknięcie

Limitu.

2.Kredytobiorca może spłacić i zamknąć Limit w każdym czasie przed

upływem terminu wskazanego w § 2 ust. 4 Umowy.

3.Kredytobiorca jest zobowiązany do spłaty wszystkich zobowiązań

wynikających z Umowy, w przypadku, o którym mowa:

1) w ust. 1 pkt. 2 ww. spłata może nastąpić najpóźniej w ostatnim dniu

okresu wypowiedzenia Umowy lub,

2) w ust. 1 pkt.1 ww. spłata może nastąpić najpóźniej w ostatnim dniu

obowiązywania umowy lub

3) w ust. 1 pkt. 3 w dniu zamknięcia wskazanym we wniosku o

zamknięcie Limitu.

4.W przypadku Limitu zabezpieczonego Bank zwolni ustanowione

zabezpieczenia w terminie do 14 dni od dnia spełnienia warunków, o

których mowa w ust. 2.

 

2.Jeżeli zadłużenie wynikające z dotychczas obowiązującej Umowy nie

zostało spłacone przez Kredytobiorcę do dnia zawarcia Umowy, całość

zadłużenia ulega potrąceniu w odpowiedniej dla zadłużenia kwocie w

ciężar Limitu przyznanego na podstawie Umowy. W przypadku

wystąpienia zadłużenia przeterminowanego Bank nie wyda decyzji

pozytywnej do momentu spłaty zadłużenia.

 

 

 

 

 

 

Wydaje mi się, że minus na koncie może być, mam tylko nie dopuścić do zadłużenia przeterminowanego czyli większego niż kwota limitu i odnowi się on automatycznie z pobraniem prowizji, ale nie jestem pewien czy dobrze to rozumiem

Opublikowano

W takim razie jeśli nie masz zadłużenia przeterminowanego lub sam nie złożyłeś wniosku o zamknięcie to limit się odnowi. Dla spokoju potwierdź na infolinii banku.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Weryfikacja tożsamości gościa
    Potwierdzenie e-mail

    Wyślemy jednorazowy link potwierdzający. Po zatwierdzeniu wróć do tego formularza.

    Potwierdzenie SMS

    Wyślij kod SMS na podany wyżej numer, następnie wpisz go i potwierdź.

    Przed publikacją musisz potwierdzić oba kanały.

Nowe wątki

Pomocne w oddłużaniu

Reklama
Portal Dłużnika. Długi? Pozew? Windykacja? Sprawdź, jak możemy Ci pomóc.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.